netland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birşey daha ekleyeyim.
3 yaşına kadar olan çocuklarda norolojik yapıları tam oluşmadığı için bol bol oksijene ihtiyaçları var. ve beyin öyle birşey ki saniyelik oksijensizliklerde kalıcı hasarlara bile gidebiliyor. bazı yerlerde oturuyon bi bakıyon adam tüttürmeye başlıyor. Ses çıkarsan bi türlü çıkarmasan diğer türlü.
Bunun yanında karbonmonoksit gazı , oksijenden daha hızlı beyne gidiyor. Daha geç kandan çıkıyor. Ben arada içiyorum.Fakat yasayı destekliyorum.
Derme çatma bilgilerle şuradaki insanları yönlendirmeye lüzum yok.
1- Bu çocuk gaz odasına atılmıyor soluduğu havasına bir miktar sigara dumanı karışıyor. Durumun vehameti abarttığınız kadar değil. Ayrıca bugüne kadar dünya üzerinde pasif içici konumunda olup da nörolojik rahatsızlık ya da aspirasyon sorunu yaşayanı duymadım (astım hastaları hariç)
2-Karbonmonoksit gazı da oksijen de kanda aynı hızda taşınır çünkü ikisini de hemoglobin taşır. Karbonmonoksitin daha hızlı gitmesi gibi bir durum sözkonusu değil zira bildiğim kadarıyla karbommonoksit jet yakıtı kullanmıyor. Sadece karbonmonoksitin hemoglobine afinitesi daha yüksektir yani oksijenden saha sıkı yapışır ve kolay kolay bırakmaz hemoglobini. Ancak bu da çok ciddi bir sorun değildir zira en fazla karbonmonoksiti sigara içenin kendisi alır ancak hiç karbonmonoksit zehirlenmesi geçiren bi siagara tiryakisi yoktur.
Saygılar...