ATI cipsetini kullanan HIS HD 2600XT Ekran kartını hemen hemen 1-2 hafta önce aldım. Bu ekran kartını almamın en büyük nedeni fiyat ve performans uyumluluğu nun en üst seviyede olması.

HIS Dünyanın en performanslı ekran kartılarını tasarlayan ve ATI firması nın çipsetlerini kullanan bir üretici. HD2600XT modelinde HIS tam bir hız canavarı yamış bu ekran kartının tam olarak 830 MHZ lik GPU hızı bulunuyor.

Buda piyasadaki pek çok ekran kartından hızlı olmasını sağlıyor. Ürünün kutusu üzerinde 3-d mark 2006 testinde en yüksek puanı alan bir ekran kartı.

3-d mark 2006 puanı TAM OLARAK: 4974 , benim aldığım kart 512 MB lık ama 256 MB lık versiyonuda var ve GDDR3 hafıza çiplerini kullanıyor,

İşin güzel yanı ise 3-d mark testinde aldığı 4974 puan ile GDDR4 kullanan 2600XT çipsetinden bile yüksek puan almış olması.

AMA DİKKAT !
830 MHZ dedik ama aslında bu GPU nun fabrika tarafından overclock lanmış saat hızı böylece ekran kartımız 3-D akıclığı olan uygulamalarda elisemizi ütüleyecek kadar ısınıyor.

Tabii burada HIS in özel ICE Q sohutma sistemi devreye giriyor. Öyle bir sohutma sistemine sahip ki ekran kartı ekrankartı değil sanki uzay gemisi görünümünde.

Bu sohutma teknolojisi nedeni ile ekran kartımız 1 değil tam 2 YUVA işgal ediyor anakartımız üstünde ama benim için bunun bir zararı yok.

Gelelim ramlere GDDR3 kullandığını söylemiştim aynı zamanda çok yüksek bir frekansa sahip 1.8 GHZ saat hızı !

Ekran kartının ısınmasında hafıza çiplerininde önemi büyük çünki onlarda en az GPU kadar ısınıyorlar. Isınma sizi korkutmasın 70 C ye kadar çıkıyor oyun oynarken ama ne kasılma nede performansta zerre kadar düşüş yok.

3-D uygulamalar kapalı iken ekran kartı ısısı en minimum seviyelerde seyrediyor.

HIS HD2600XT nin bir özelliğide HIGH DEFİNATION uygulamalara destek vermesi MAVİ LAZER e destek vermesi ve en güzel yanlarından biride HD uygulamlaarda CPU daki yükü azaltarak GPU su üstünde ağır işlemleri yapması bölece HD vieo izlerken % 50 lere çıkan CPU seviyesi % 15 lere düşebiliyor.

Ekran kartımızın 2 LCD ekran çıkışı var tabii dönüştürücü ile TÜplü monitörlerde de kullanılabiliyor.

HİSSEDİLEBİLİR OYUN PERFORMANSI
CRYSIS de pek çok grafik ayarını MEDİUM da oynuyorum oyunda kasılmanın k sı bile yok. 3-D grafikler gayet akıcı şekilde ilerliyor hatta o oyunda bir özellik var hızlı yürüme o moda geçildiğinde bile grafikler çok akıcı şekilde ilerliyor.

GRID
Grid isimli yeni çıkan bir oyunu deniyoruz bir araba yarışı grafkler en üst düzeyde ve oyun gayet rahat şekilde çalışıyor.

GEARS OF WAR
Ve hüsrana uğruyoruz çünki bu oyunda ilerlerken grafikler dona dona akmaya başlıyor nasıl olur dedim ve AMD nin sitesinden hemen ATI HD2600XT nin son sürücüsünü indirip pc ye kurdum

ODA NESİ az önce donarak çalışan oyun normal şekilde çalışmaya başladı şaşırtıcı idi hemen grafik ayaralarını biraz yükseltiyoruz opsiyondan ve her hangi bir kasılma yok

AMA ; ANTI ALIAS açıldığı zaman özellikle çok yüksek 3-D grafik içeren oyunlarda yavaşlama oluyor.

Diyeceğim şu HIS HD2600XT ile son çıkan oyunları bile ANTI ALIAS KAPALI iken rahat şekilde kasılma olmadan oynayabilirsiniz. Bazı oyunlarda PCI express ekran kartılarının uyumlu olmadığını görmüştüm bunda öyle bir sorunumuzda yok aynı zamanda HIS HD2600XT DIREX 9 ve DIREX 10 desteklerine sahip XP ve VISTA için ideal bir ektan kartı.

En havalı kısmı ise sohutma sistemi ve altn kaplama LCD çıkışları

HIS HD2600XT şu anki fiyatı : 180 YTL