Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Şu an da "Mickey" ile birlikte Varan- İzmir=>İstanbul otobüsündeyiz. Doğan isimli arkadaşımızın mesajını okuyunca tebessüm edip eğlendik.
Bölüm adından da anlaşabileceği üzere; burası "hosting ŞİKAYETLERİ" bölümü. İlk olarak şahsa çeşitli yollardan ulaşmayı denerseniz,sonrasında sonuç alamazsanız ilgili bölüme konu açarsınız. R10.Net Türkiyenin en büyük webmaster forumu olduğundan ve host satışlarında "site üzerindeki yazılan firma yorumlarının" da göz önüne alındığını düşünürsek yapılan hareketin yanlış olduğunu anlayabilirsiniz.
Ayrıca siz resellerın bir müşterisi olarak 3. tabakadan bir kişisiniz. Sorunlarınızı "oppps" ile çözmeniz gerekiyor. Ortada vaadedilmemiş bir hizmet ve para oluşu şikayeti hali hazırda geçersiz kılıyor. Her sunucunun masrafları ve belirli bir performansı vardır. Uğur logo karşılığı Reseller'ı size hediye ettiyse, 7-8k 'lık sitelerinizi kaldırmak yükümlü olduğu anlamına gelmiyor.
Bugün en büyük hosting firmaları "Dreamhost-Hostgator gibileri" dâhi unmetered bandwith ve alan vermelerine karşın bu tip durumlarda müşteriyi kapıdışı bırakabiliyorlar.
Uğurun durumunun temeli biraz da buna yakın gözüküyor. Şayet ortada bir rahatsızlık varsa,anasayfadan logo kaldırılır ve reseller hesabı silinir. Şayet yedekleri almak istiyorsanız, hesabınızın süresini uzatmanız gerekiyor.
Sözümü sonlandırmadan ufak bir örnek vereyim diyorum;
İnternette amatör olarak başladığım dönemde 1 yıllık dreamhost paketi almıştım. Pek çok html siteyi vs. o hesap üzerine attım. Bugün hesabımın bittiğini söyleyen bir mail ile karşılaştım. Yedeklerimi almam için "dreamhost" tarafından 1 yıl uzatma talebi ile karşılaştım. Bu hosting ticaretininin etiğinin sorunudur. Bu etiği de alanında lider firmalar belirler.
Konu fazla uzamadan ve şahıslar - bazılarının istekleri üzere - haksız yere karalanmadan konu silinirse iyi olur.