Bence nofollow u göz ardı etmeyin Akıllı webmaster işini bilir. Herkes soldan giderken, o sağdan gider. Bu fark yaratır.

Peki nofollow dan nasıl bir fark olabilir? Herkes sitesinin PR sini artırmak, indexlerini çoğaltmak (her nekadar doğru bilinmez) için backlink kasar. Yapay backlinkler. Bloglar, parayla alınmış backlinkler. Google ise bu işin doğal yoldan olmasını ister. Çünkü o zaman bir site, googe tarafından olumlu puan almalıdır. Google kendini kandırmaya çalışan sitelere eksi puan vermektedir. Ben olsam, 3 5 yada X tane PR li dofollow siteden link aldıysam (iyisiyle kötüsüyle, parasıyla beleşiyle) .. Birkaç tane de nofollow a eklerim. Çünkü Google bana göre; "bi site hep dofollow sitelerden link alıyosa, bunda yapaylık vardır, doğallık yoktur" diye düşünüyor. Çözüm olarak da "Bi site diğer sitelerden doğal olarak linklenmiş ise, hepsi dofollow olmayacaktır. Arada nofollow linklerde olabilir. Buna bir oran yada limit koyup ona göre değerlendirme yapalım" diyor bence.

Yani 10 tane PR li siteden dofollow link aldınız (parayla yada bloglardan..)

Gidip 3 5 tane de nofollow siteye link koyun. Böylece Google yukarıda anlattığım düşüncesini gerçekleştirip, backlinklerinizi doğal sanacaktır. Google nekadar akıllı olmaya çalışırsa, siz çalıştığını bilerek daha iyisini yapmaya çalışın. Veya bi hamle yapmadan önce "Google bunu düşünüp bi önlem almış yada kontrol mekanizması yapmış olabilir" şeklinde düşünülmeli.

Mantığımı kullanarak yazdığım bir cevapdır. Test edip onayladığımı söyleyemem. Lakin, denemekten zarar çıkacak bir olaydan bahsetmedim.