Mrb. PHP de yaptığım bi scriptte sorun yaşıyorum. Umarım doğru yere yazıyorumdur.
Bi haber scripti yaptım sitem için. Sonuçlari 5 er 5 er sayfalıyorum. 2 hücreye bölünmüş tablo içinde gösteriyorum. üstte Konu, altta haberin metni şeklinde. Fakat tablonın ve hücreletin width&height değerleri, 1. sayfadan sonra değişiyor. Örn ben hücrenin height=1 yapmıştım hücre daralsın ve haber metnine göre genişlesin diye. mysql e de herbiri 1 kelime olmak üzere 10 15 tane haber girdim denemelik. sadece 1 kelime girmiş olmama rağmen 1. sayfada height 'ler ayarladığım gibi dar iken, 2. sayfada yaklaşık 2cm büyüyor. kocaman hücrede gene sql den gelen 1 kelimelik haber metinleri yer alıyor.
daha önce de yaptığım benzer scriptlerde bu sorunu yaşadım. Örn müşteri takip sistemi yapmıştım. $ay değişkenindeki 01 02 03 şeklinde gelen ay a göre sql den kayıt çıkartıp print ediyordum. $ay ı doldurmassak yani direk takip.php ye girince bu ayın sonucları geliyordu (hücre ölçüleri ayarladığım gbi..) fakat takip.php?ay=02 yaptığımda sonucları printlediğim hücreler daralıyor. Mesela müşterinin adı soyadı 1. sayfada hücreye tam sığıyor. 2. sayfada hücre daralınca adından sonra satır atlıyor ve soyadını yazıyor. sığmıyor yani.
Acaba neden daralıyor ve genişliyor bu hücrelerin ölçüleri? Çokda karışık kod yazmıyorum.
yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar. ilk defa buraya yazıyorum insallah cozerim. baska php forumları da pm den atarsanız sevinirim.