Dünya Basını :
BBC: Portekiz tarzı, Türkler’i batırdı. Fatih Terim’in öğrencileri içerisinde göze batan tek isim eski Sheffield United’lı Colin Kazım’dı.
EUROSPORT: Usta Portekiz Türkiye’yi harcadı. 3 topları da direkten döndü. Scolari’nin talebeleri galibiyeti fazlasıyla istedi.
L’EQUİPE: Portekiz şimdiden havalarda. Harika başlangıç yaptı. Defans oyuncuları bile gol aradı.
MARCA: Portekiz favori olduğunu kanıtladı. Futboluyla övgüleri hakettiğini gösterdi. Terim’in talebeleri galibiyetin yakınından bile geçmedi.
UEFA: “Scolari’nin oyuncuları Türkiye’ye çok kuvvetli geldi”
Salla dünya basinini ingilizler kazim i almanlar hamit i övüyorlar.
Fatih Terim'in berbat taktigi ve millilerin isteksizligi birlesince dagildik resmen bozgun yedik. Sen Yildiray gibi milli takimda oyun kurucu yetenege sahip tek adami alma, bütün sene kulübede kic büyüten emre ye böyle bir yetenegi olmamasina ragmen oyun kurucu görevi ver takimda. Soruyorum kaciniz sahada Emre yi gördü?
Fatih Tekke, Hakan Sükür gibi kafa toplarinin etkili isimleri Ümit Karan ve Halil gibi ileride mücadeleci adam eksilten oyunculari kadroya alma, kadrodaki tek gercek forvet Semih'i son 20 dk. oyuna sok. Nihat i yalniz birakmasi bütün dünyayi soka soktu.
Peki oyuncularin hic mi sucu yoktu. Tabiki vardi. Takim ruhu ucmus azim yok. Bizim topa daha yakin oldugumuz pozisyonlarda bile adamlar arkadan hamle ile bizden önce topa sahip oluyorlar. Bizimkilerde aval aval bir o yana bir bu yana bakiyor. Defans aldigi her topu nereye denk gelirse oraya salliyor. Emre ve Tuncay dün gece iki vatan haini gibiydiler sanki. Mevlüt desen tanimiyorum. Gökhan ikinci bir Alpay vakasi adamin canina kast etti resmen agir vasita defansa sahibiz. Kötünün icinde iyi Kazim ve Servet sayilabilir belki.
Oyuna müdahale desen o da berbatti. Arda yi bastan almadin bari bir sekilde oyuna monte etseydin su adami. Türkiye milli takiminin en pahali oyuncusunu kulübede oturtuyorsan ayiptir.
Neyse son olarak dün alman bir yorumcunun lafini aktariyorum. Yildiray yokken bu takimin Portekiz karsisinda sansi yok dedi. Macin sonunda da Fatih Terim'e ithafen. "Fatih Terim Yildirayin bu sistemde yeri olmadigini söylemisti. Evet hakli bu sistemde ne yildirayin ne de Halil'in Arda'nin yeri var."
Bilmiyorum Milli Takimi her zaman destekliyorum ama olurda bir ihtimal üst tura cikarsak Fatih Terim'in kahraman ilan edilmesinden korkuyorum...