Mybb 1.2 ye geçişte gözüme çarpan en büyük problem Türkçe karakterlerde yaşadım , bu durumu ekte vereceğim init.php ile biraz olsun aştım ( bu dosyayı inc klasörüne atmalısınız ) ancak index deki konu başlıklarında Türkçe karakter sorunları devam etmekte , buna karşın indexde problem olan karakterler forumdisplay ve showtheread kısımlarında kesinlikle problem yaratmamakta.
Bunun dışında 1.2 ye geçişte görsel problemler oluşmakta , en başta temalarımızı kaybetmekteyiz , yaptığımız tüm ayarlamaları yeniden yapma zorunluluğumuz oldu. Bazı images dosyaları henüz Türkçe olarak bulmamız imkansız ( tabi kısa süreçte bu durumlar aşılacaktır ).
Upgrade işlemini yaparken dalgınlığa düşüp settings.php ve config.php dosyalarımın üstüne yenilerini yazdırdım , bu durumda bir problem yarattı , aman diyorum yedeğinizi alın çünkü bir anlık dalgınlık başınıza büyük problemler açabiliyor.
Bunun dışında upgrade işlemi oldukça uzun ama bana sanki biraz uzun sürüyor gibi geldi ( durmadan next next diyip duruyoruz ) özellikle eskiden beri mybb kullananlar bu kadar çok soru sorulmasına biraz şaşırabilirler.
Şuan ki Türkçe dil paketi oldukça yeterli geldi bana ( tabi ben yine bunu kendime göre düzenliyeceğim ve kullanmayacağım eskiden olduğu gibi ) yapanların ellerine kollarına sağlık.
Admin panelde baya zorluk yaşadım ilk başta ne yaparsam yapayım Türkçe karakterleri doğru düzgün yazdıramadım , sonra bu durumun benim cookie lerimden kaynaklandığının farkına vardım ( ama biraz geç olmuştu baya bi dosyayı tek tek elden geçirdim

) .
Şuan için herhangi bir plugin'i 1.2 de denemedim ancak bir çok plugin'in çalışmayacağının da farkındayım , artık yeni pluginleri bekleyeceğiz ( yazacağız ) yine bir çok plugin'e de gerek kalmadı bu version sayesinde.
Bir handikap yaşadım şuan en büyük problemlerden biri seo'nun 1.2 ye uyumlu versionunun olmaması , en kısa zamanda bu problem aşılacak diye umud ediyorum.
init.php
Ptlink.org