inşallah yukarda yazan arkadaşın dediği gibi bir sistem vardır ancak ben kendi deneyimimi yazayım.

abdden tcye güvenle para alabileceğim 3 bankanın hem türkiye hem abd şubeleri ile telefonla bizzat görüştüm. Adamların üstüne basarak bellirttikleri şey abd de illaki bizim tc kimlik no gibi olan noları. bazılarında bu da yetmiyor fatura falan istiyorlar. Neyse bunu hallettiniz diyelim yani hem tc de hemde abd de hesap açabiliyorsunuz.

bir banka iki hesap sizin olunca parayı çok kısa bir sürede hesabınıza aktarıyor. Ancak paranın akışını sürekli sorguluyor bu para nerden geldi gibilerinden. Küçük meblağlar olunca belli bir süre buna belki izin verir ancak rakam artınca paranın geliş yeri belli paypal accountunuz. Ve paypale gelen paralarda babanızın hayrına gelen miktarlar değil. ticari kazanımlar sonucu gelen rakamlar. Bu durum fark edildiğinde banka yetkilisinin söylediği şey şu bireysel hesabınız kapatılır. E o zaman yatırım ya da ticari açalım dedim bunun içinde iki hesaba şirket olarak başvurmam gerekirmiş. Ve bir de bu banka ile sürekli çalışmam.

Bu yol kapanınca diğer banka ile görüştüm. Bu banka ise göndereceğim swiftten in coming ve out coming wirelar keseceklerini bunun 45 dolar olduğunu belirtti. Paranın birde tc ye dönmesi içinde binde 3 kesiyoruz dediler. minimum 30ytl maksimum 200 ytl. yani sizden kesilecek para 45 dolar artı en az 20 dolar.

Üçüncü banka ise bir türk bankasıydı. Karşımdaki ingiliz aksanı ile türkçe konuşan bayanın söylediği yüzdeleri buraya yazsam bu işi zaten yapmazsınız. pasaportum var bir ton belgem var ama yinede bu şekilde olmuyor.

Ortağım dördüncü bir banka ile görüştü ve onun aldığı yanıtta benimkinden farklı değil.

Ama bunu da araştıracağım ancak çok umudum yok...