Merhaba,
Öncelikle yanıt vermekte geciktik farkındayız kusura bakmayın bu konuda. Hepinizin aklındaki soru işaretlerini temizlemeye çalışacağız. Eğer problem olursa sormaktan çekinmeyin yardımcı olmaya hazırız.
WSTurkey adlı üyeden alıntı:
Merhabalar,
NanoBilişim'in bir kampanyası vardı bilirsiniz. VPS aldım ilk ay 20 YTL, diğer aylar 69 YTL devam ediyor.
Aldığım gün mükemmeldi sunucu. Ancak ondan sonra 4-5 gün aşırı derecede ağırdı VPS ve siteler. Belki benim bağlantımda bir sorun vardır diye başka arkadaşlarıma sordum "geç açılıyor" dediler. Daha sonra müşterilerde "sorun mu var?, çok yavaş" demeye başladılar. Şuanda yine firmayı baltalamak istemiyorum. Almak isteyenler alsın ancak ben "sunucu yavaşladı, bir sorun mu var?" demeye başladığımda messenger'dan çevrimdışı oluyorlar veya cevap alamıyorum.
Örn.: Dünde çok iyiydi ancak yine ağırlaştı şuanda. Telekom'un bağlantı çıkışında sorun var diye bir cevap geldi. Ancak madem böyle neden lokasyon İngiltere? Sonuçta 4-5 günde bazı şeylerin farkına varılır.
Artık kesin ve ciddi bir açıklama bekliyorum, diğer VPS kullanıcılarında da böyle bir sorun var mı, kullananların yazmasını rica ediyorum.
Sayın müşterimiz buraya konu açarken gösterdiğiniz eforu takdir ediyorum msnden çıkıyor yazmışsınız bu konuda üzüldüm gerçekten çünkü size sorumluluğumuz altında olmamasına rağmen bazı konularda yardımcı olduğunu düşünüyorum özellikle Mete arkadaşımın. Telekomda sorun var neden sunucular İngiltere'de yazmışsınız bunu pek anlamadım ancak yeniden sorarsanız yanıt verebilirim.
Şuanda yine iyi durumda siteler, VPS. 20 dk. öncesine kadar kötüydü.
Tekrar tekrar söylüyorum baltalama niyetim yok, sadece diğer kullanıcılardan bilgi istiyorum.
Teşekkürler ancak siz istemesenizde sağolsun bazı kullanıcılar yüzünden olay bu durumlara gelmiş.
Hayır, sonuçta sorunumu belirttim daha sonra "hallettik" sorunun nedeni "Telekom çıkışları" nedeniyle ilgili denildi.
Diğer VPS kullananlardan teyid etmek istedim.
Evet size halledildi dediğimizde problem kalmamıştı ancak yeniden başgösterdi. İlgilenmeyip sorun anında sırtımızı çevirsek tamamen haklısınız ancak ilgilendiğimizi inkar edemez kimse.
Jonturk adlı üyeden alıntı:
bu devirde önüne gelen vps işi yapıyor anlamıyorum valla
Bu devirde önüne gelen sizin gibi webmaster oluyor ben konu açıyor muyum foruma.
MixiBilisim adlı üyeden alıntı:
Siz ve WSTurkey farklı sunuculardasınız ve evet bulunduğunuz sunucuya extra RAM takılmış bu doğrudur.
Data Teknoloji adlı üyeden alıntı:
İngiltere lokasyon sunucular telekom problemlerinden fazla etkilenmez.
RapidSwitch sunucuları sattığınızı sanıyorum Data, geçen ay içerisinde LINX ve Telekom arasındaki routing sorunlarından hiç mi zarar görmediniz ya da sizin sunucular uzaydan mı route ediliyor
Aklınıza takılan bir problem varsa sorunuz yanıtlamaktan mutluluk duyacağız.
İyi çalışmalar.