1- resellerdan sunucuya geçmeye karar verdiniz. tebrikler. bundan sonra başkalarına da reseller satmayın ki sunucunuz şişmesin, müşteri kaybetmeyin.
2- centos üstüne cpanel kurup create new account a basarak site açarsınız. fazlasını size sunucu sağlayan firmaya sorun, kurcalamayın bozarsınız. her zaman işinize yarayanın dışında meraklı olmamak en iyisidir. "en iyi linux bozarak öğrenilenidir" sözüne karşıyız :P
3- 80 siteniz için en az 2gb ram öneririm. çift çekirdek sunucu işinizi görür. 160gb hdd, çift hdd olursa daha güzel. en azından sunucunuzu kuran firma gecelik disk yedeklemesi yapar
böylece çökme durumunda tırmalamazsınız.
4- windows lisans satılmaz, ancak kaçak kurulur. siz de öyle yapın. paranızı kaptırmayın. herkes bir kez kerizlenmiştir. (örneğin ben 1 web, 2 std edition lisans aldım. sonra herkes kaçak kullandığı için artık lisans almıyorum. vebali hepimizin boynuna..)
5- plesksiz windows kakaosuz dondurma gibidir. ihs.com.tr de uygun fiyatla lisans bulabilirsiniz. kaçak kurmanızı önermem. sürekli güncellemesi çıkıyor. sonra veri kaybetmeyesiniz.
6- helm artık pleskin sahibi olduğu şirketin. bu yüzden o paneli unutabiliriz.
7- eli yüzü düzgün, aklı başında, yerel çalışan bi firmaysanız directadmin öneririm. bozması zordur. yedeklemesi kolaydır. şirindir. hiç sorun çıkarmaz. 80in üzerinde lisans aldık, en ufak bi şikayetim varsa namerdim.
8- hocam sen önce kendine yardımcı ol. kimseye sponsor olma. sunucundan spam yaparlar, index basarlar, işlemciyi kasarlar. aman ha! meslektaş tavsiyesidir.
9- sayfa.net/dedicated.php sayfamızda ciddi tekliflerimiz yer almaktadır.
10- (bunu sonradan ekledim) saldırı alıyorsan, sakın dedicated e geçince saldırılar biter sanma.