Windows varken yanından bile geçemez. Kısa süreliğine heves sadece
yanlış düşünüyorsunuz aslında. Gerçi ben bir pardusçu değilim ama...
Sonuç olarak bir windows ürününün lisans ücretleri kişisel bilgisayar kullanıcıları için dudak uçuklatacak bir ücret. Durum böyle olunca kimse lisansa para verip orjinal bir ürün almıyor herkes eş-dosttan cd lerin kopyasını alıp kendi bilgisayarına kuruyor. Yani bir şifreyi (ürün anahtarını) 10 'larde belkide 100'lerce kişi kullanıyor. Microsoft bu nedenle son zamanlarda aldığı kararlar gereği orjinal olmayan windows paketlerini kapatıyor.(geçen sene birçok örneği vardı) Pardus açık kaynak kodlaması olduğundan windows ürüne göre daha güvenli açıkları yok denecek kadar az, microsoft ürünü olan sürümler ise kullanıcı tarafından hiçbir şekilde denetlenemiyor. Üretici firmaya bağlı kalıyoruz. Durum böyle olunce dudak uçuklatacak kadar yüksek meblaaları ödüyor(sunuz)uz. Eğer ileride, microsoft firması fiyatlar konusunda daha tutucu ve orjinal yazılımda daha kararlı olursa, türk kullanıcısı türkçe ve açık kaynak olan pardus'u tercih edebilir diye düşünüyorum... Tamam bir yerde sizede hak veriyorum, şuanda (yıllardır) windows ürünü kullanan bir kullanıcının bir anda pardus'a geçmesi bir hevestir.. (daha önce kullanma fırsatım olmadı ama) muhtemelen kullanımı windows ürünleri kadar kolay değildir. İş böyle olunca ilk etapta denemek isteyen bir kullanıcı için bu yazılım sadece hevesten ötürü kalacaktır.. Ama iş ciddiye binip kullanıcı parasını çöpe atmak istemeyince iş değişecektir..
Bunlar sadece kendi görüşüm/düşüncelerimdir.
Katılmak/katılmamak sizlerin kişisel tercihidir.
Yazdıklarımı sonuna kadar okuduğunuzdan dolayı teşekkür ederim.
Saygılarımla,