Alıntı
Çözümlemeyi sürekli açık olan dns serverda yaptırdım diyelim ve sunucuya ulaşmak isteyen kişi benim dns sunucum kapansa bile sunucuya ulaşabiliyor.Benim dns sunucum kapandıysa büyük ihtimalle sunucu komple kapanmış olmaz mı? Yani sadece bind servisinin durması sık görülen bir durum mu? Bu durumda dns çözmesi bir işe yaramaz, sunucun ipsini çözdürse bile sunucu zaten kapalı.Yanlış mı düşünüyorum acaba
DNS kayıtları değiştiğinde güncellenmesi zaman alır. sizin serverınız güncellense bile telekom dnsleri güncellenmedikçe sitelerinize ulaşılamaz. eğer çözümleme ip si olarak telekom dnslerini kullanırsanız güncellenmenizde hızlanır.

Alıntı
Virtualmin nin demodomain.com için oluşturmuş olduğu kayıt: (demodomain.com.hosts dosyası)

Şimdi bu sunucun nameserveri ne oluyor? virtualmin-demo.xen.virtualmin.com mi oluyor?
evet

Alıntı
Yani bu sunucuya yönlenmiş domainlerin nslerinde virtualmin-demo.xen.virtualmin.com mi yazmalı.
evet
Alıntı
Bazı domainlerde görüyorum primary.hostfirmasi.com secondary.hostfirmasi.com gibi ns lerde oluyor.
istediğiniz şekilde yazabilirsiniz farkeden bişey olmaz.

Alıntı
Not: db.cache adlı dosyada bunlar yazıyor.Sanırsam burada da ttnetin dns ipleri gibi ipleri belirtilmiştir.Şu dns sistemini hala çözmüş değilim.Kurcalaya, kurcalaya anlayacağım inşallah
onlar root dns zoneleri. root dns zoneleri senin dns kayıtların güncellendiği zaman bu kayıtları tüm dünyadaki dnslere dağıtır. böylece siten tüm dünyadan görüntülenebilir olur.