HAKKARİ/ŞIRNAK/VAN - Hakkari'nin Çukurca ilçesi'nde, terör örgütü PKK üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asteğmen ile 1 er, Şırnak'ta 3 asker, Van'ın Saray İlçesinde İran sınırından açılan ateşle de 1 er şehit oldu.
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Eylül günü saat 21.15 sıralarında Çukurca ilçesi ile Hakkari-Şırnak karayolunda vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmeleri için yol emniyetini sağlayan Köprülü Üs Bölgesi'ne terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açıldığı belirtildi.
Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay (25)(Bursa) ile Jandarma Er Emrah Yiğit'in (21) (Kayseri) şehit olduğunun belirtildiği açıklamada, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü ifade edildiŞırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, dün saat 17.00 civarında Fındık üs bölgesine uzak emniyetini sağlayan birliğe uzaktan komutalı patlayıcı düzeneği ile terör örgütü PKK tarafından saldırı yapıldığı bildirildi. Açıklamada, saldırı sonucunda Piyade Üsteğmen Ahmet Şevki Evin ve Piyade Er Mehmet Öztürk'ün olay yerinde, Piyade Asteğmen Furkan Işık'ın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olduğu belirtildi. Öte yandan Van'ın Saray ilçesinde İran sınırından açılan ateşte 1 asker şehit oldu. İran sınırında bulunan Saray'ın Sırımlı köyünde devriye görevi yapan Jandarma Komutanlığı ekiplerine İran sınırından ateş açıldı. Açılan ateşte İzmir nüfusuna kayıtlı er Deniz Yüzgeç (28) ağır yaralandı. Yüzgeç kaldırıldığı Van Askeri Hastanesinde yaşamını yitirdi.
DİYARBAKIR'DA DA MAYIN TUZAĞI
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nin kırsal kesiminde, güvenlik güçlerince yürütülen arazi arama-tarama faaliyeti sırasında, teröristlerce daha önce döşenen mayın patladı. Patlamada, Tokat doğumlu Uzman Çavuş Mustafa Dağ şehit oldu.
Mekanları Cennet Ruhları Şad Olsun
Kaynak: AA