Hocam açıklama için çok teşekkür ederim.
Önceden dyndns i kullanıyordum.Modemim desteklemiyor fakat virtualminin içninde dyndns client programı yüklü geliyor.Yazılım aracılı ile ipyi güncelliyordum.
Şimdi ise domain kullanmak istiyorum.Yani dyndns in olmayan domainlerini
Elimde boşta duran iki domainim var.Şimdi bu domainlerim a.com ve b.com olsun. a.com un panelinden nslerine ns1.a.com ns2.a.com iplerine de kendi ip mi yazıyorum değil mi? Eğer gerekli tanımlamaları yaparsam a.com da sunucuda açılıyor.Sonra b.com u da ip yazmadan direkt olarak ns1.a.com ns2.a.com a yönlendiriyorum.
Yeni domain ekleme işlemini virtualmin otomatik olarak yapıyor.DNS, virtual host, ftp, mail vs hepsini otomatik olarak hallediyor panel için kullanıcı adı ve şifresini veriyor.Kullanıcı hostunu burdan yönetebiliyor, webmail hizmeti kullanıyor.
Yapamadığım şey serverın ana domaini belirlemek.
1-Nameserverları denediğimde yapamamıştım.Yani ns1.a.com ns2.a.com diye tanımlayabileceğim bir yer göremedim.Bınd e nasıl diyebilirim ki nameserverların ns1.a.com ve ns2.a.com dur. Bir de panelde master / slave ifadeleri var.Bunları da araştıracağım
Sonra yapmam gereken şey yanlış anlamadıysam a.com panelinden ns1.a.com ns2.a.com ve ip adresini girmek.Zaten a.com u yapabilirsem diğer domainlerin hepsinin nslerine ns1.a.com ns2 yazarak sunucuya yönlendirebilirim.Sorun ilk domaini yaratmakta.
Teşekkürler
Webmin + virtualmin demo:http://virtualmin-demo.virtualmin.com/
Giriş: root:demo
Videoda yanlış hatırlamıyorsam ayar yaptığı yer. Webmin panelinde servers- BIND DNS Server - Module Config - Zone file options kısmıydı. Yanlış hatırlamıyorsam Default master server IP for remote slave zones kısmına statik ip mizi yazıyorduk.