Merhabalar;
Linux u ve sunucuları daha iyi anlaybilmek için evimdeki bilgisayarıma sunucu kurup denemeler yapıyorum.Öncelikle izlediğim sırayı anlatmak istiyorum.
80 gb hdd, 1 gb ram, p4 3.2 lik makinayı kullanıyorum.Bir tane ethernet kartı var.
CentOS 5.1 i server konfigrasyonunda, hiçbir paket eklemeden ve çıkartmadan (virtualmin paketinde böyle yazıyor.) kuruyorum.
Sonra virtualmin gpl versiyonunun install.sh scriptini çalıştırıp, işlemleri tamamlamasını bekliyorum.
yum update ile sistemi güncelliyorum.
Virtualmin + webmin + usermin kurulmuş oluyor.Kendi bilgisayarımın gateway adresini, sunucunu lokal ip si yaptığımda eklemiş olduğum domainleri browserıma yazdığımda girebiliyor, ftp ile bağlanabiliyorum.
Zorlandığım yer ise dns konusu.Statik ip alacağım ama malum adsl bir tane ip veriyor.Bir ip yeter mi? Modem de hangi portları açmam gerekiyor.Bınd ı nasıl konfigure etmeliyim webmin üstünden. Reverse dns olayını nasıl yaparım? Bunu yaprasam sorunsuz bir şekilde mail atabilir miyim?
Biraz fazla sordum

ama bu soruların cevaplarını alabileceğim kaynaklar biliyorsanız, paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Saygılarımla