gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir site, yayındayken kolay kolay programming scripting kodlarını (burada php sanırım) kimse çalamaz. Çalıntı kodların önemli kısmı ya sadık olmayan müşteri/coder tarafından ya da reverse-engineering metoduyla var olan sitenin kopyalanmasıyla ortaya çıkar.

*****'deki hi5 kodlarını gördüm. hi5 kodları tabii ki onlar değil. milyar dolarlık bir site o kadar ağır zavallı kodlar üstüne koşmaz. o kodlar bir akıllının "hi5 kodları olsa olsa budur" deyip sağa sola satmasının, sattıklarının birisinin de alıp *****'e atmasının ürünüdür.

sitelerin kodları o kadar kolay çalınıyor olsaydı Yahoo ve Facebook PHP üstünde koşuyor, çoktan elden ele dolaşıyor olurdu.

milyar dolarlık bir site o kadar ağır zavallı kodlar üstüne koşmaz bu lafina takıldım bence gozunde cok fazla buyutmussun microsoft trilyon dolarlik sistem ama zavalli olan kodlari var ve cezasini cekiyor ayni zamanda google gmail de fire vermedimi verdi ( gmail hesaplarina googlenin kendi resmi mail adresleriyle bir kerede 500.000 emaile kadar spam yapilabilineceginin iddaalari gundemde ) bu sistemlerde boyle zavalli kodlar varken yuhhudada hayli hayli olur ben işini iyi yapmayan webmasterlere acimam sistemlerinin mareze düsüp düsmemesi kişinin kendi elindedir.