AmazonGenTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
darklord işin peşini bırakma ama anlamadığım bu botnete karşı koyulmuyor mu. Yani koskocaman Microsoft buna bi güncelleme elbet çıkarmıştır. Bünyesinde 3 - 5 milyon host barındıran şirketler var. Ben bunlarda bir kez bile botnet saldırısına maruz kaldıklarını duymadım.
Yani malum bir server veya vps satın alındığı zaman bu ilk kurulum ile veriliyor. Sen bunun güncellemelerini yaptın mı belkim lamerin biri senin güncelleme yapmadığını fark etmiştir ne bilim öyle bişedir. Bence ilk önce sen eğer ki server bilgin yoksa forumda ki bi ustaddan ne bilim bi destek felan al ama o yapanında canına ot tıka.
Bilmem kaç bin dolarlık donanımsal firewall'lar konuluyor, network'e bir dolu şeyler ekleniyor. Yazılımsal, yani sunucu bazında engellemeler bir yere kadar. Asıl olan DC'lerde bitiyor. Kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın, sonuçta herşey bütçeye bağlı. Bir DC'nin bütçesi x liradır, ona bağlı olarak kullandıkları sistemler farklıdır, bir başka DC'nin bütçesi 10x liradır, ona bağlı olarak kullandığı sistemler bellidir. Kişiler de kendi bütçelerine ve iş hacimlerine bağlı olarak DC'leri (veya onlardan satış yapan servis sağlayıcıları) seçerek sunucu alırlar...