Yaşın kaç bilmiyorum ama ortalama 16-17 herhalde.Bu yaşlarda aile baskısıyla karşılaşırsın.Aslında bu üniversite seçiminde ailelelerinde bilinçli olması gerek.Hala parası çok diye tıp,mühendislik vs. vs. bölümlerini istiyor aileler.Aynısını banada yapmışlardı mühendislik oku,makina mühendisi ol diye.Ben hayır bilgisayarcı olacağım dedikçe hayır makina müh. dediler.Sonunda ben kararlılığımı sürdürdüm ve bilgisayar dalında geliştirdim kendimi.Halada geliştirmek için uğraşıyorum.
Diyelimki ben makina mühendisi oldum.İş buldum çalışıyorum.(Makina mühendisi ne iş yapar onuda bilmiyorum ama)Makinalarla uğraşıyorum yada ne iş yapıyorsa artık.Ben o işten hiç zevk almayacağım.Tek düşüncem şu olacak mesai bitsede evime gitsem.Sabah kalktığımda sevinerek gelmeyeceğim işe.Çünkü ben bunu sırf parası için yapıyorum.Kendimi geliştiremeyeceğim bu konuda çünkü ben sırf para için yapıyorum.
Sen kendine bunları sormalısın.Sen bilgisayar mühendisliğini veya tıp para için mi istiyorsun yoksa gerçekten hoşuna gittiği için mi ? Hayatta herşey para demek değil,paradan önemli şeylerde vardır.Hayat kısa.Severek yapacağım bir işte çalış.Diğer mesleklere göre az kazanabilirsin ama sabah kalktığında mutlu olarak git,hep çalışma isteğin olsun.Yoksa işte başarılı olamazsın.
Ne yazmışım öyle,içimi döktüm resmen