Önce sitemin geçmişinden başlamalıyım sanırım. 4 ay önce açtım siteyi ve tek amacım yaptığım işten zevk almaktı. Biliyordum ki yaptığım iş içime sindiği sürece hit de gelecekti , para da gelcekti. Öyle de oldu zaten. İşlerimden dolayı çoğu zaman fazla vakit ayıramadım siteme ancak 4 ayda 120 konu açabildim. (Düşünün, insanlar neredeyse bir gecede açıyor bu kadar konuyu, kaç hit alıyor dersiniz?)
İlk zamanlar 50 hit gelince takla atardım ancak şimdilerde ise 100 katı hit geliyor. Bu da iyi bir başlangıç sanırım. Günlük kazancım da ilk başlarda 1$ ‘ı zorlarken şimdilerde 10-15$ civarında seyrediyor. Peki ne yaptım da böyle oldu.
*
Öncelikle temadan başladım işe: Kolay kullanabiir ve konuları ön plana çıkarabilecek bir tema kullanıyorum. Benim temada aradıgım en önemli husus sadelik ve kolay kullanılabilir bir tema olması idi. Kendimce amacıma ulaştım sanıyorum. Ayrıca temayı da elle yazdım. Amaç özgünlükse tema da buna dahil diye düşünüyorum.
*
Sıra özgün içeriğe gelmişti: 120 yazının tamamı bana ait. Bir cümlesi ya da paragrafı alıntı değil. Hepsi alın teri. Gavur seo sitelerini takip edenler hep rastlar: “Content is the King” Klasik ama gerçek.
*
Düzenli olarak backlink aldım: Site içieriği ile alakalı olarak düzenli backlink almaya çalıştım. Şimdi zeytechten bakıyorum 800 tane backlink var. Kimilerine göre bu rakam çok çok az ama olsun. Çöplük sitelerle değişmek yerine az olsun ama öz olsun. Üstelik siteyi sadece kız arkadaşım ve ben biliyor. Teşhirden her zaman kaçınmışımdır. Tavsiye ederim.
*
Sitemi reklamlara bogmadım: Sadece konunun altına bir reklam koydum ve de bir tanede bağlantı ekledim menüye. Böylece CPM oranlarım uçuyor. Ayrıca sitenin ansayfasında da bir tane bile reklam yok
*
Konuları özenle seçtim: Cem yılmaz filmi, son çıkan İsmail YK albümü, çıplak garılar gibi geçici hit peşinde koşmadım. Amacım kalıcı hit sağlamak ve insanların faydalanabilecegi bilgiler vermekti. Gelen yorumlardan gördüğüm kadarıyla memnun olduklarını görüyorum.
Aslında daha bir çok detay var ama ana başlıklar bunlar. Şimdi ise tek sorunum sitemin kimliği. Henüz bir kimlik oluşturamadım siteme ancak o da zamanla kendini bulacak diye umud ediyorum. Eğer onu da tamamlarsam hiçbir sıkıntım kalmayacak. Dilerim kısa zamanda bu bunalımı da atlatırım.