İnsanlarda artık şöyle bir anlayış belirdi.

-Youtube gibi bir site yapabilir misin?
-İstersem yaparım.
-Ne kadara yaparsın?
-3000 (Atıyorum. En mantıklı en az fiyatı vermeye çalışıyorum.)
-Ohoo çok istiyorsun. 500 e yazacak birini buluruz nede olsa. (En insaflı fiyatı yazdım. )

Bence script isteyen kişi ilk önce bi kaba taslağını söyleyecek. Daha taslağı görmeden fiyat vermek piyasayı düşürmekten, lekelemekten başka bir işe yaramaz. Neticede işi alan kişi yapmaz yada tamamlamaz. Sonrası daha da vahim. İşi veren kişi "ha demekki böyle yapılmıyor bu iş" diyeceğine, yediği kazığın acısını işi sonraki vereceğinden çıkarmaya kalkar. Artık o bir kere kendini 300 YTL'ye inandırmıştır ve o işin bedeli 300 YTL'dir. Burda o fiyata yapılmaz diye bağıran arkadaşlara kulak asmayınca sonra vereceği rakamlar 300,400,500 şeklinde devam eder, gider.

Her işin bir bedeli vardır ve her webmasterın bir tarzı vardır. Bu işe girecek kişi kafadan parayı gözden çıkarmalıdır. Hesaplı hareket ettiğini sanıp cimrilik yapmasa, işin tam hakkını verse bile iş bittikten sonra da bir o kadar daha extra masraf çıkacaktır. Her ay giderleri olacaktır. Bunun optimizasyon ve reklam giderleri filan derken bu öyle tuvaletteyken:
Alıntı
"NETLOG, gayet.net çok tutuldu, hadi yarın gidip R10'da konu açayım, birine 3-5 kuruş verip yaptırayım. Heyt be ben bu işi bilicem varya, dizerim peşpeşe NETLOG,GAYET.NET,FACEBOOK vs. bunlar işi biliyo ama para kazanmayı bilmiyo. Kafa yok bunlarda KAFAAA..."
diye gaza gelip yapılacak iş olsaydı biz o işi tuvalette bitirirdik zaten

Neyse uçtum yine. 300 YTL alan arkadaşa helal olsun.