Ben de konuya bir cevap yazmak istiyorum ama iki tarafı da savunarak değil, iki tarafa da eleştiri yaparak.

Öncelikle sözüm Osman'a;

Müşterilerin verilerinin kaybolması için yeterince çaba göstermemişseniz müşteriden özür dileyip durumu anlatmanız yeterlidir. Ama eğer disk kurtarma işi olumsuz sonuçlanmışsa bunu da müşteri ile tüm açıklığı ile paylaşmalısınız. VPS veya ne olursa olsun, hiçbir müşterinize "bu ücrete bu destek dahil değil, size insanlık adına yardımcı olmaya çalıştım" gibi yaklaşımla davranmayınız.

İkinci sözüm de arkadaşa;
Arkadaşım, hizmet aldığın yerin sorumluluklarını açıklayan bir sözleşme görmüşsen iyi okumanı tavsiye ederim. Netİnternet Telekom bildiğim kadarıyla VPS için destek garantisi vermemektedir. Ayrıca müşterilerin yedeklemelerini kendilerinin yapması her firma tarafından tavsiye edilir. Kendimizden örnek vermek istemesem de yazmak zorunda kalıyorum, Windows sunucuları belirli aralıklarla, Linux sunucularımızı da günlük,haflık,aylık yedekleriz. Yedeklenen dosyaları da tekrar başka bir sunucumuza yedekleriz. Bu geçmişte yaşanmış ufak tefek sorunları daha büyüğünü yaşamamak için asla taviz vermediğimiz bir prensiptir. Sizin de kendi siteleriniz veya sunucunuzda bu prensibi edinmeniz daima yararınızadır.

Son olarak sözüm genele;
İki tarafında kusurları veya eksikleri olabilir, ancak bu işlerin içinde olan herkes bilir ki; "Bizim işimizde yedekleme önemlidir". Eğer yedeklemeniz yapılmıyorsa, Allah'a emanet şekilde iş yapıyorsanız, başınıza gelecek her tür felakete davetiye çıkarmış sayılırsınız.

Çoğu firma yedekleme yaptığını iddia edip yapmamaktadır. Bazı firmalar ise açık bir dil ile müşterilerine yedeklemenin kendi sorumlulukları olmadığını söylerler. Eğer Netİnternet bu sorumluluğu üzerine alan bir sözlü veya yazılı bildiride bulunmamışsa yedekler için sadece insani duygularla sitem edebilirsiniz.

Aynı zamanda, bir firmanın diskim yandı, kül oldu. Verileri kurtaramadık deme gibi bir lüksü de yoktur. Sözleşmesine bu tür bir madde yazması da kendilerine açılabilecek davaları engellemez. Bilindiği üzere ülkemizde de çok iyi veri kurtarma merkezleri hatırı sayılır rakamlar karşılığı o diskten yeterli miktarda veriyi kurtaracaktır. Tabi bu maliyet mi yoksa müşteriye "Veriler kurtarılamadı, birşey yapamayız." diyerek işi ucuza mı halletmek istediğinize bağlıdır. Çok düşük ihtimal dahilinde ise gerçekten yapacak birşey yoktur.

Datacenter değişimi sonrasında ip adresleri başta olmak üzere, değişen parametreler sunucunuzda performans kayıplarına neden olmuş olabilir. Bu konuda ne hizmet alınan yeri suçlayınız, ne de hizmet alan yer müşterisine ters davransın. Biz bu kategoride sudan sebeplerle çok fazla şikayet gördüğümüz için artık şikayet edenin karşı tarafın bilmediğimiz nedenlerden ötürü soruna çözüm üretmekten vazgeçtiğinden dolayı buraya yansıdığını düşünmek istiyoruz. Aksi takdirde hem sorumlu firma gereksiz yere rencide edilecek, hem de duygusal davranılıp çözüm aşamasındayken herşeyden vazgeçilecektir.

Sonuç;
Bir sonuç yok, burada yazılır çizilir. Ne veri kurtarmaya çözüm üretilir, ne de müşteri herhangi bir dava açar. Kısacası bu da unutulur gider. Ama unutulmaması gereken şey hizmeti kim verirse versin kendi yedeğini sürekli elinin altında tutmak, sık sık yedekleme yapmaktır. Bu forumda konu açmak bir çözüm şekli olsaydı şu kategoride herkes bir çözüme kavuşurdu. Ayrıca firmanın da resmi çözüm arama yeri olmadığı açık olan bir yerde konu açmak, artık ben sizden vazgeçtim halidir.