Herkesin bir mybb forumu olcak artık , üstelik 4 basit adımda forumunuzu kuracaksınız...

Hemen Başlayalım...

Adım 1
CreateMyBB - Easily Create Your Own MyBB Forum! a giriyoruz , daha sonra aşağıdaki ekranda görünen kısımdaki , Create Your Forum kısmına basıyoruz...

Adım 2
Karşımıza aşağıdaki ekrandaki görüntü çıkacak , boşluğa almak istediğimiz sub domain ismini yazacağız , biz örneğimizde ptlink yazdık , yani bizim forum adresimiz Forums olacak...

Adım 3
Karşımıza aşağıdaki gibi doldurmamız gereken bir form gelecek
Sırası ile ;
Username > Bizim admin nickimiz
Password > Admin şifresi
Confirm Password > Admin şifresini tekrarlıyoruz
Email Adres > Email adresimizi yazıyoruz ( dikkat bu adresi doğru yazmak zorundasınız forum bilgileri ile ilgili mailler bu adrese yollanacak )
Forum Category > Forumumuz için bir kategori belirliyoruz
Turin İmage > Yandaki resim dosyasında bulunan harfleri giriyoruz
Son olarakda Register a basıp kayıt işlemimizi tamamlıyoruz...

Adım 4
Son olarak email adresimizi kontrol edip gerekli bilgilerle forumumuza bağlanıyoruz...

Örnek forum : Forums

Eksiklikleri:
Evet sistemde bazı eksiklikler bulunmakda üstelik bu eksiklikler bizim hiçte işimize gelecek cinsden değil, bunlar sırası ile...
-ftp bağlantısı şansımız yok
-forumun dil seçeneklerinde Türkçe bulunmuyor
-forumun her sayfasında servis sağlayıcının reklamı yer alıyor

Genel Değerlendirme
Mybb öğrenmek isteyenler için denenmesi gereken bir hizmet olarak görüyorum ,hızlı ve kolay forum kurulumu , version updatelerinin otomatik olarak yapılması sistemin artıları olarak gözüküyor, ancak eksiklikleri yüzünden eski mybb kullanıcılarını fazla tatmin edebileceğini düşünmüyorum...

Bu döküman Lose tarafından hazırlanmıştır , sitenizde yayınlamak için bu dökümanın www.ptlink.org adresinden alındığını belirtmeniz gerekmektedir.