Merhaba arkadaslar,
Bir arkadasim AdSense'te calisiyordu Irlandada ve simdi Londrada calisiyor. Gecenlerde kendisiyle bu ban konusunu konustum. Bana dediki:
- Google onceleri uyarisiz ban olayini sadece sahte tiklama gibi olaylarda uyguluyordu, kalite ihlali yapanlari uyariyordu. Ama son zamanlarda kalite ihlallerinde bile cok onemli bir site degilseniz ozellikle uyarisiz bile banlemeye basladi. Yani artik oncesinden cok daha fazla ciddiler.
- Google kurallari ihlal eden kendi elemanlarinin bile adsense hesabini kapatmis bir cok kez...! Tabi isten atmamislar ama onlara gore bu cok normal bir surec. Mesela google fransa ofisinde calisan ve adsense hesabi olan iki cocugun hesabini Google elemani olmalarina ragmen kapatmis.
- Yeniden AdSense hesabina kavusmanin, burda bahsedilen akla gelen hileli ve eninde sonunda ise yaramayacak yollarindan baska, iki yolu var dedi bana:
1) Bu iste gercekten cok ciddiyseniz bir sirket kurup basvuruda sirket adini bildirin ve irtibat kisis olarak farkli bir isim verin. Bu durumda AdSense yeni hesapta sadece sirket ismini payee olarak alir.
Tabi bir sirket hesabi kurdugunuzda eski banli hesabinizin kodlarini kullandiginiz websitelerinde yeni sirket hesabinizin kodlari calismayacaktir. Cunki bu siteler de ban yemistir.
Bu durumda yapacaginiz en mantikli sey, bu eski sitelerde biraz design degisikligi yapip google'a bir mail atip bu sitelerde kodlarin calismadigini, eski sahibinin adsenseinin banlanmis oldugundan suphelendiginizi ve bu alan adlarini yeni satin aldiginizi soylemek olacaktir. Ve google'dan sorunu cozmelerini rica etmek yani.
2) Hic bir sirket hesabina gerek kalmadan, gercekten google partner ekibinin kolay kolay hayir diyemeyecegi cok ciddi trafik alan gercekten user friendly bir site gelistirmek ve Google'a bakin bu site bu kadar trafik aliyor, eskiden yaptigim hatalari yapmiyacagima soz veriyorum deyip google'un insiyatifini beklemek...
Iste bunlari soyledi arkadas bana. Ama bunlar ne derecede calisir bilemiyorum... Her sey nihayetinde Google'in insiyatifine kalmis...