ama javascript ten farkı olarak javascript o anki sayfa içinde işlem yapıyor
xml ise aradaki taşıma işlemini yapıyor post get gelen veriyi javascript ile değiştirip yenisini veriyor bu veri taşımayı ben php ciyim php ile mesala o pagerankta bunu yapan curl get ten geleni curl ile bir pagerank sitesine post atıyor oradan gelen cevabı xml ile php-tarayıcı arasında taşıyor. javascript te arayüzdeki o değişmeyi yapıyor kes biliyoz diyebilirsiniz anlatam dedim bildiğim kadarıyla bilmeyenler vardır ,
xml-javascript-tarayıcı arasındaki işi ben yapmıyorum ajax a bağlı olan xajax yapıyor get.form.values("formadi") şeklinde bir fonksiyon ile
fonksiyon xajax ın execute olması için xajax_get.form.values şeklinde çalışıyor ama türkçe karakterler de css olduğu zaman sorun yaratabiliyor css nizi çağırırken mesala <link rel="stylesheet" değilde <link rel='stylesheet' yapınca sorun çıkmıyor birde türkçe karakter lerde ister header verin ne ederseniz edin sorun veriyor str,eregi,preg gibi replace fonksiyonlaırı ile veriyi replace edip xml den süzmek ekrana basarken tekrar replace yapmak olabilir ya da htaccess e charset belirtince sorun çıkmayabiliyor iconv ile veri taşınınca sorun çıkmayabiliyor vs.vs.