projeproje adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kerem sen de haklısın. Şimdi durum nedir? Neye karar kıldınız? Ben şahsen TK nin bu yönetmeliğine (kanun değil) aykırı davranışlarını ve aykırı işlemlerini, yer sağlayıcı belgesini almaması gerekirken alan kişileri tespit edip uyarılarımızı yapmayı, daha fazlasını düşünmemeyi isterim.
Geçen hafta TK'yı aradım, "vergi kimlik bilgileri olmadan faaliyet belgesi alınabiliyor mu?" diye sordum, telefondaki bayan "hayır" dedi ilk başta, fakat "alanlar olduğunu birden fazla yerden duydum" diyince ben, "olmaması lazım, biz zaten vergi bilgisini başvuru formunda istiyoruz" dedi. "Öyle ama sitelerinde yazılı değil, hatta duyduklarım vergi kimlikleri olmadıkları için yazmadıkları yönünde" dedim, eveledi, geveledi, "herkesin bu bilgileri açık bir şekilde sitesine yazması gerekli" diyerek kestirip attı lafı. Açıkçası bu cevaplar beni tatmin etmedi, içime sinmedi. Ben halen "gerçek kişi"lerin vergi kimlik bilgisi olmadan bu belgeye başvurabildiğini ve belgeyi alabildiğini düşünüyorum. Bu konuda beni yanıltacak birşeye rastlamadım şu ana kadar. Keşke rastlasam...