BSA kanunen hiçbir yetkisi olmayan korku timidir. 9 sene önce de benim eve göndermişlerdi lisanssız yazılımlarınız ihbar edildi diye. Dedim bir kere bakın ben paramla MSDN e kayıtlı bir üyeyim, program geliştiriyorum

Microsoft bana indir bunları kullan diyor

Bir daha avukatlarından birşey gelmedi.
EHhee Bak Ben Bunu Hatırlıyorum Ersin

oldumu lem okadar .
Arkadaşlar Ersinin Dediği Doğrudur İnternet Cafe İşlettim 1 yıla Yakındır BSA gelmeden 1 Hafta içerisinde Fax Çeker yada Telefonla bildirir Lisanslarınız varmı diye yoksa size lisans karşılayalım şeklinde talep eder 1 hafta sonra sizi kontrole gelirler yada siz zaten Lisansınızı Fax ile çekerseniz faturası ile gelmezler.
Dedicatedlar içinse BSA giripde Datacentera lisansları varmı yokmu diye rj45 ile Girip tek tek makineleri Kontrol etmesi Gerçekten Saçma Geldi.
8 Yıldan fazladır bilgisayar ile ilgileniyorum Bugune kadar 2 Bilgisayar Dükkanım 1 Internet Teknolojileri Firmam oldu ethernet ile Makinenin içinde hangi programların lisanslı var yok anlaşılmazı imkansız gibi geliyor.
Farklı Yolları Mutlaka Vardır fakat Bunun içinde Makineye giriş yapılmalı ki onu bunu bırakın Datacenterda Hattınız 1 dk kesilirse Makinenize Haberiniz Dışı bir işlem yapılırsa Datacenter bundan sorumludur BSA makinenize asla Uyarmadan El Koyamaz uyarı alıp halen lisans almadığınız taktirde makineye yine el koyamaz sadece ceza keser.
BSA Genelde Kurumsal Firmalara A.Ş. Ltd. vs firmalara önce bildirir Gönderir Sonra gider gerekli işlemi yapar.
Bir zamanlar Winzip için bile lisans aldığımı hatırlarım