ilk cümlene katılıyorum ama o da bir etken, telefonda görüştüğümüz müşteri diyor neden orda 5 ytl sizde 60 ytl, arkadaş onla beni nasıl kıyaslarsın sen, onu 85 kez satın alır tekrar satarım ben
piyasa az düzene girse, hepimiz rahat ederiz, karlılığı arttırır, daha da kaliteli hizmet üretiriz. Bunun için de bir çalışma başlatalım hep birlikte ne dersiniz?
Şimdi Bu yetki belgesinin çıkmasının amacı bir nevi şikayetlerden oldu nasıl oldu bir kaç firmaya maliye denetim yapınca her biri diğer firmalarıda gösterdi ve maliye gördüki burda çok büyük bir rant var ve ciddi bir para akışı söz konusu ve neredeyse %60 vergilendirilmiyor ne yaptı hostbulda yer alan ulaşabildikleri tüm firmaları araştırdılar ve uyarı yaptılar ve kesilmeyen faturaları kestirdiler.Bundan sonraki iş bu kurumların denetim altında alınması oldu ve Tk`ya bu konuda bilgi verildi ne yapacak maliye belgesi olan herkesi uğraşmadan bulabilecek ve denetim altına alacak ve kimin ne kadar host sattığını ne kadar iş yaptığını eklediğimiz domain host sayısına göre belirleyecek ayda bir eklenecek ya ne kadar hacim olduğu az çok çıkacak ortaya kim ne yapıyor ne ediyor. neticece işin aslı budur mali denetim.Tabiki bizler vergiden kaçmıyoruz aldığımız her ytlnin faturasını kesip vergisini ödüyoruz bundan şikayetçi değiliz elbetteki kazandığımız zaman vergimizi ödeyeceğiz.
Ama benim şahsen fikrim bizim Tid`de üye olmak değil yer sağlayıcı olarak tüm firmaların bir dernek altında toplanıp ortak kararlar alması ve bu kararlara bu işi yapan herkesin uymasıdır bu ancak bu şekilde gerçekleşir.O zaman herkesin hakkı korunur bizde istediğimiz şeyleri daha yasal olarak Tk ya bildirebiliriz.