Bu script satılamaz. Çünkü ben seretan ile anlaşırken benim için yaptığı kodlamayı başka yerde görmek istemediğimi söyledim ve tamam dedi. Fakat şimdi benim için yaptığı kodlamayı almış üzerine bir kaç grafiksel değişiklik yapmış ve yayınlıyor.

Kendisinin ticaret ahlakını biraz daha inceleyelim. Kendisi 2 ay önce siteme anket,rss modülü ve bir kaç düzenleme daha yapacaktı. Aradan 1 ay geçmişti foruma konu açıcaktım son anda vazgeçtim kendisi de bana 3 gün içinde eksikleri bitireceğini söyledi. 3 gün sonunda ne eksikler bitmişti ne de başka birşey yaptığı ufak tefek bir kaç değişiklik ve resim galerisiydi. 22 maddelik bir listenin yarısını bile bitirmedi. Çoğunu sitedeki ortağım yaptı işimiz çabuk olsun koderi beklemeyelim diye. Ortağımın onca yardımınına rağmen bir türlü siteyi bitiremedi. Daha sonra tartıştık ve ipleri koparma noktasına geldik fakat yine İNSANLIK edelim dedik ve bunu affettik tekrardan başlamasına izin verdik. 1 Aydır siteye yaptığı yine bizi oyalamak için ufak bir iki değişiklik. Biz ona RSS modülünü yap, anketi düzenle dedikçe o gidip başka ufak düzenlemer ediyor ve bizi oyalıyordu.

Geçen 1 ay içerisinde ondan ümidimizi kestik ve artık kendi düzenlemelerimizi kendimiz ediyorduk ki dün forumda bu konuyu gördük. Resmen şok olduk çünkü; Bir aydır bizim site üzerinde çalışması gereken ve sitenin son halinin nasıl olacağını sorduktan sonra tamam çalışıyorum, ediyorum, yapıyorum gibi cümlelerle bizi oyaladı ve o düzenlemelerden sadece resim galerisini yaptı.Biz seretan beyi çalışıyor biliyorken meğer bizden fikirlerimizi çalıp kendisi yeni bir demo oluşturmuş ve satışa sunmuş. Bundan bizim haberimiz rastgele forumlarda gezerken oluyor.Ayrıca anlaşmamıza göre bizim için yaptığı scripti başkasına satmayacaktı. satacağı vakit kodlamasını değiştirecekti. Fakat kodlarını inceledik birebir aynısı. Kodların aynı olmasının yanında Gazetelerle ilgili bir modül yazmış oraya onu ortağım yapmıştı. Kendisine bunu telefonda dedim, Sen bırak kodlamayı bizim yaptığımız gazeteler modülünü bile almışsın. Allah bilir sen burçlarımı da almışsındır bizim yaptığımız dedim. Gülerek tüh bilseydim onları da alırdım dedi.Sonrasında da başka yerden aldığını söyledi ama bu şekilde bir izahat nasıl olabilir. Bu ne biçim iş etiğidir.

Sitenin ilk satınaldığım halini görseydiniz bırakın satın almayı denemek bile istemezdiniz. Fakat ben seretana bir şans verdim ve benim söylediğim şekilde siteyi şekillendirebileceğini düşündüm ve konuştuk öyle yaptık. Her yeni sürümde benim düşüncelerim var ben ona benim siteme uygulasın diye istediklerimi diyorum ve her seferinde başka yerde görmek istemediğimi diyorum. O da tamam diyor. Fakat TİCARET ETİĞİNDEN uzak bu kişi malesef hep aynısını ediyor. Biz İNSANLIK ettikçe kendisi bunu suistimal ediyor ve bizi oyalıyor.

Dün konuyu gördükten sonra konuştuk kendisiyle ve tartıştık bize vaad ettiği düzenlemeleri hemen yapıp bırakmasını istedik ve bugün öğlen saatine kadar bitmesini istediğimizi söyledik. Tamam dedi. Dün akşam netten çıkmadan önce, rss modülü, arşiv(eksik),anket(yönetim paneli yok manuel olarak sql tablolarını eklemiş anket eklemek isteyince ekleyemiyorsunuz sadece ön yüzde anketi gösteriyor.) modüllerini yükledi ve çıktı. arkadan bir baktık bir tek sağlam olan rss. Onun dışında doğru çalışmıyorlar. Kendisine mesaj attık ve bugün için düzelteceğini söyledi. Fakat düzeltmedi. Bende siteye yeni yüklediklerini sildim. Kullanmıyacağım onun eklediklerini.

Bu scripti alacak olanların dikkatli olmasını istiyorum çünkü bu kişiden teknik destek falan alamazsınız sağlıklı şekilde. Ne zaman birşey desek, yok misafirim var, yok yemeğim geldi, yok o oldu, yok bu oldu diye oyalıyor bizi. Referanslarındaki en büyük site biziz bizimle bile ilgilenmiyorken varın gerisini siz düşünün. Kendisi ile şu an itibariyle hiç bir bağımız kalmamıştır. Sadece bize çektirdiği eziyetlerden dolayı manevi hakkımız vardır onu da helal etmiyoruz.

Yeniden burdan da soruyoruz; Seretan 1 hafta için iş aldın benden bu 3 ayda bitmeden bendeki işini teslim etmeden aynısını düzeltim neden ve nasıl buraya satışa sundun?

Kesinlikle ve kesinlikle ticaret nedir bilmeyen bu kişi ile ticaret yapmayın önermiyorum. + itrader kullanmıştık onu da - yapıyoruz şimdi. Yöneticilerden ricam bu ticaret nedir bilmeyen ve insanları sürekli oyalayan ve başkasının fikirlerini alıp kendininmiş gibi satan kişiyi banlayın.