herşey 98 yılında okulda bir gurur için başladı. aynı sene quick basic programlama dilini iyi seviyede öğrenmeme neden oldu. aynı yıl içerisinde html yazmaya ve yabancı sitelerden javascript, buton yada bunun gibi materyaller araklayarak web sitesi yapmaya kadar gittim. Sene 99 olunca iş biraz daha profesyonel oldu. frontpage 97 ile 98 yılında tanışmıştım. 99 yılında visual basic ile asp öğrendim. ancak bana göre olmadığını öğrendiğim mic. ürünlerini bıraktım ve delphi'ye geçtim. bir yıl bununla küçük programlar geliştirdikten sonra 2000 yılında bir iki ay civarı php kullandım. alternatifler ararken perl ile birkaç proje geliştirdim. Ancak php ile sıcak ilişkiler içerisine girdim birden bire.
2000 yılından beri php ve delphi ile yazıyorum.
flash 99 yılında başlamıştım ve aradan 2-3 sene geçmeden tamamen bıraktım.
photoshop yine aynı yıllarda bıraktım. ps4 vardı sanırım o yıllarda. butonları kendim yapmaya çalışırdım genellikle.
şu sıralar kendi düzeyimde birşeyler yapıyorum. r10 yada diğer webmaster sitelerinin bana katkıları yalnızca domain oldu. canım sıkıldıkça geldim 1-2 domain aldım
şimdiye kadar 1 visual basic kitabım olmuştu ama öğrendikten sonra vb bırakmıştım. arkasından bi arada phosothop 6 kitabı aldım. sadece resimlerine bakıp bir arkadaşıma verdim. ayrıca 2 yada 3 sene önce c#.net eğitim cdsi aldım ama c# öğrendikten sonra cd bozuldu. zaten güzel de öğretmiyordu
yine internetten bulduk herşeyi.
öğrenme aşamasında hazır sistemler çok işime yaradı. kodları açtım, okudum, yorumladım, bağımlılıklarını bulup araştırdım ve denedim. işime yarayanı kullandım yaramayanı ya unuttum yada kafamın küçük biryerinde duruyor.
kısaca web, programlama geçmişi böyle.
sunucu, linux yada diğer şeyler daha farklıydı
ilginç olan bişey yok aslında. sadece bir gurur meselesi yüzünden şimdi mesleğim bu.