Merhaba arkadaşlar. Elimden geldiğince Photoshopta karakter çizimini açıklamaya çalışacağım. (aslında sadece karakter değil başka şeyler de yapılabilir. Burada yapacağım şey bir karakter olduğu için karakter çizimi diyorum.) Öncelikle şunu belirteyim; çok deneyimli değilim. Benden çok daha iyi arkadaşlar var burada. Hatalarımı düzeltirlerse sevinirim.
Bu derste anlatacağım şeyler imkansızlıklar yüzünden kendi keşfimdir. Hiç kullanmadım ama sanırım tablet kullanarak çok daha kolayca yapılabilir.
Kullandığım Malzemeler:
*Kırtasiyeden 1 YTL'ye aldığım pilot kalem.
*Samsung sghE200 cep telefonu
*Defter
Bu çalışma için bu sabah bir cafede tek başıma oturup kahvaltı yaparken çizdiğim basit bir karakteri kullanacağım. Fotoğrafını çekiyoruz:

El çiziminin resmini çekip photoshop ile açıyoruz. Ve ardından karakterin silüetini pen tool yardımı ile oluşturuyoruz.
Çizimi yaparken, alt tarafı görmek için çizim yaptığınız shape layer'ını şeffaflaştırarak çizmelisiniz.
Silüeti şu şekilde olmalı :

Şimdi de boşluk olacak ve renklenecek yerleri aynı şekilde pen tool ile üzerinden giderek çiziyoruz.
Mesela ben önce pantolonundan başlıyorum:
Yavaş yavaş diğer bölümlerini de aynı şekilde çiziyorum:
ve bitirip biraz renklendirilmiş hali de bu:
kusra bakmayın tam ayrıntılı anlatamadım, anlatacak ayrıntı bulamadım. ama temel mantığımı gösterebilmişimdir inşallah. İyi günler.