Bi' önce ki makale umuyorum az da olsa birilerin işine yaramıştır..

Link Alışverişlerine Dikkat !

Seo temel kurallarından bi' tanesi konusunda kaliteli sitelerin size bağlantı sunması.
Tabi mantık olarak bu biraz garip geliyor ; " Hangi site neden benimle aynı kulvarda yarışırken bana ücretsiz bağlantı versin ? " İşte olayı Google amca burada çözümlüyor..

Page Rank : Sayfa Değeri.

Seo konusunda çalışma yapılacak sitelerin aldığı dış bağlantılara , sayfa düzenlerine , metin düzenlerine dikkat edilip bi' sıralama yapıyor Google amca.. Bu sıralamaya da " Page Rank " diye isim takıyor.

Şimdi ilk sorunun cevabı dolaylı olarak karşımıza çıkıyor ;

Neden benimle aynı kulvarda koşan siteler bana kendi sitelerinden link ( bağlantı ) versinler?

Sayfa değerleri dediğimiz ( Page Rank ) düzenlemesi Google amcanın bu konuda ki en büyük teşviği , siteler arası link alışverişi konusunda..

Ücretli Link Alışverişi Yapmak Yasak mı ?

Evet , Google amca bu konunun kendi çalışma prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyor ve kesinlikle yasaklıyor. O yüzden forum içerisinde site adresi vermemeye özen gösterin
" Link Borsası " bölümünde..

Aylık Ücretli ya da Ücretsiz 20 Link Alsam Faydası Olur mu ?

Hayır , faydadan çok zararı olacaktır.. Hiçbir bot bunu olumlu karşılamaz , ne Technoarti ne Yahoo ne Google amca..

Yapay Zeka gibi düşünecek olursanız ; 3 ay önce bi' site tasarımı yaptınız ve yayına sundunuz.. İçeriğiniz oldukça özgün ve orjinal bi' tasarıma sahipsiniz.. Günde maksimum 5 (Pr 0 bi' site için yazıyorum ) adet dizine ekleyin..

Ve bu eklediğiniz dizinlerin kategorileri ve dilleri de önemli.. Siz kalkıp iş olsun diyerek İngiliz dizinlerine eklerseniz sitenizin .com.tr sıralamasında hiçbir önemi olmaz.. Yani Türkçe siteyi fransız dizine eklemek ahmaklık olur.. Siz Google.Fr için değil .Com.tr için çalışıyorsunuz çünkü..

Peki ekleyeceğiniz dizinlerin sayfa değerleri ( Pr ) önemli mi ?

Evet , elbette önemli.. 3 aylık bi' tasarımı kalkıp günde 10 tane Pr6 siteye eklerseniz google botları bunun saçmalıktan ibaret olduğunu ve çöplük site olduğunu varsayacak ve listelenmek istediğiniz sırada yer almanıza izin vermeyecektir..

Ne Yapmalı ?

3 Aylık bi' tasarımı 1 ya da 2 günde 5 dizine ekleyebilirsiniz.. Peki bu dizinlerin sayfa değerleri (Pr) kaç olmalı.. ?

2 adet Pr1 - 2 Adet Pr2 - 1 Adet Pr3 şeklinde gidebilirsiniz..

Aynı gün içerisinde 5 adet Pr6 , 3 adet Pr7 dizine eklemeniz demek sadece eziyet olur.. Bi' faydasını göremezsiniz.. Ki zaten Türkiye'de Pr7 dizin bulmak deyim yerindeyse " Samanlık da iğne aramak " gibi bi' şey..

Şimdilik benden bu kadar (;

Yukarı da yazdığım konuların tamamı " Seo " hakkında hiçbir şey bilmeyen ya da ufak tefek bilgiler ile ilerlemeye çalışan arkadaşlar içindir..

Buğra GÜNGÖR