geyik.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sonucta ben sana kimlik vb. bilgilerimi verdiğim zaman ayrıca bir kağıt imzaladığım zaman yasal olarak U.S de vergi vermekle yükümlü oluyorum. PP ile yalnızca Amerikan vatandaşları vergi öder. Size bir örnek verim ne demek istediğimi anlayın;
Tekrar soyleyeyim. Amerikadaki bir vatandasa zaten bir urun yada servis sattiginda zaten vergi olayina giriyorsun. Bunun kimlik bilgilerini vermek yada banka hesabi acilmasi ile alakasi yok. Banka hesabin olsada olmasada, vergi mukellefligi durumu var.

IRS ortada yuksek bir miktar olmadigi surece, zaten sorusturma masarafi daha cok olacagindan, kucuk miktarlardaki vergi sorunuyla ilgilenmez. Ama ortadaki para buyudukce, IRS hesaplari incelemeye alabilir.

geyik.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amerikada bulunan bir arkadaşıma ayda $ 30.000 bozmayı teklif ettim. ve bunu ben %8 den bozmayı hedefliyordum. $ 30.000 'ın dahada yükselebileceğinden de bahsettim. %3 komisyon vereceğimi de söledim ancak kabul etmedi... Tek sebebi ödeyeceği vergilerdi... Bu adam mı çok salak, yoksa siz mi zekisiniz?
Arkadasin $30.000'i gelir vergisi olarak dusunmus olabilir. Buradaki vatandasin gelirine aylik 30.000 eklenirse, vergi dilimi cok yukselir. Ama senin bozduracagin para direkt olarak gelir vergisine girmez. Arkadasinin alacagi 3% vergiye girer. Yani 30.000 *.03 = $900 uzerinden vergi verilir. Verecegi vergi su andaki vergi dilimine gore degisir.

Arkadasin vergi diliminin 20-40% arasinda olacagini dusunup, ana para uzerinden vergiyi hesaplayip, $30.000 * 0.2 (veya 0.4) = $6000 - 12000 arasi birsey dusunmus olabilir.