Zeberuz "Saat başı 50 ytl , öğretmen olduğun içinmi oluyor ?"
şeklinde yazı yazmış ,öğretmenlikle alakalı değil bir avukata gitseniz danışma ücreti ödersiniz bir doktora gitseniz muayene ücreti ödersiniz . Bu örnekleri arttırabiliriz bir özel ders alsanız ders ücreti ödersiniz, kimseniz sınırsız zamanı ve görüşmek için boş vakti yok. Elbetteki sembolikte olsa biz veya başka bir kişi zamanını ayırdığı için bu ödemeyi almak zorunda. Şöyle düşünün zamanında gereksiz kişilerle yüzlerce saat zaman harcadığınızı ve bundan hiç bişey kazanmadığınızı aksine kendi işlerinizin aksadığı. önceden benimde başıma çok geldi sizinde mutlaka gelmiştir ,örnek vereyim mecidiyeköyde matbaacıyım gel görüşelim diyor birisi bizde görüşecez diye gidiyoruz artık ne görüşeceksek oda mechul. Sonra patron yok sen malı bırak biz sana paranı göndeririz diyor. istersen bekle diyor adam bana randevu vermiş ama kendisi yok, veya var ama para vermek istemiyor neyse 3-4 saat bekliyoruz başka yere gidip yeniden geliyoruz ortada hiç bişey yok. içtiğimiz çay yanımıza kar kalıyor ve 1 günün yarısını bu şahsın görüşme talebiyle geçiriyor ve tamam biz sonra uğrarız deyip geri dönüyoruz. insanlar 1-2 saatlik yolculukla dış ülkelere gidiyor bu azımsanacak bir sayı değil. Eğer görüşme olsa bile sen yap biz parasını veririz olursa işte ayın 15 inde gönderecem!!! ayın 15 leri bitmez ki. BAşka bir olay anlatayım kendi semtimde birisiyle görüştüm tanıdık vasıtasyla görüştük ayağına kadar gitmişim ki bu nezakettir kapatıyoruz yarın gel görüşelim diyor. Her kes padişah biz heralde dilenciyiz. sen yap biz parasını veririz diyor ,öyle bişey olurmu ? Tateveye kürek çekmek derler boşa kürek çekmek onun gibi bişey. Elbetteki mıhabbet sohbet güzel şeyler bunlara karşı değilim bende kahve cemaatinden sürekli gittiğim kahve kafe vardır bilardo veya çay bahçesi vardır. Arada ele dostla buluşup mangal yaparız yada boş boş dolaşırız. Ama bunu tüm zamanlarımızda yaparsak başka hiç bir iş yapamayız. Bende televizyon yok çünkü vaktim yok ,zaman yetmiyor yapacak çok iş var ama zaman çok hızlı geçiyor. Bu gibi sebeplerden dolayı para talep ediyoruz yoksa buluşup illada öğretmenlik yapıp bişeyler öğrettiğimiz için değil. 1 kişiyle buluşma demek 1 tam günün gitmesi demek en iyimser 1 yarım günün kesinlikle gitmesi demek. Birde görüşme talepleri para kazandırmayacak şeylerse ,zaten fiyatlarımız uygun işi bilen birisi bundan istifade edebilir işi bilmeyen birisiyle çalışmakta zor ben şimdi sıfırdan web sayfasını yapmasını 1 saatte öğretemem sadece yardımcı olrum gen kendisinin dikkat etmesi lazım.
Saygılar