geyik.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar amerika'ya giden herkes hesap açabilir. Şu anda amerikada olan 1 arkadaşımla görüşmekteyim. Kendisinin amerika bankalarından 2 tanesinde hesabı olduğunu söylüyor. SSN gerekmiyor. Ancak vize ile alınan bir TAX ID gerekli. ayrıca 1 ay içinde hesabınıza 3000$ + para girerse bunun %30 vergisi size yansitiliyor. Sizin göndereceğiniz bilgilerle bu kişi birşeyler yapiyor olabilir. Ancak sizin adınıza alınacak 1 TAX ID ile başınıza vergi problemi çıkabilir. Bu konuyu araştırmaya devam ediyorum. Ama vergi en büyük problem! Lütfen Dikkat!
Selam ben Amerikadayim. Su anda 3 bankada hesabim var.

SSN iniz varsa, hesap acmak anlik islem. Diger sekilde bilmiyorum.

30% vergi olayini nasil ogrendiniz bilmiyorum, ama bu oran cok yuksek. Avukatla konusun.

Amerikada is yapan yabancilarin vergileri iki ana kategoriye ayrilir.
1. effectively connected
2. not effectively connected

Eger amerikada hazine bonosu almis yada size ait olan ev araba gibi mallari satti iseniz, kategoriniz "not effectively connected" dir. Vergi orani sabittir. Elde ettiginiz karin 30% dir.

Amerika ana karasindaki insanlarla yaptiginiz alisverisler "effectively connected" kategorisine girer. Normal vatandas gibi vergi verirsiniz.

1 yil icindeki ticaret hacminiz cok cok yuksek olmadigi surece 10% civarinda vergi verirsiniz.