Evde sunucu işi hayal gibi

vdsl yaygınlaşırsa bi ihtimal olabilir bu hayal.Bi ihtimal diyorum çünkü elektrik ve soğutma gibi 2 önemli durum var.Başkent'in göbeği denilebilecek biryerdeyim ve hemen her hafta en az 1 kez 1-2 saatlik bir elektrik kesintisi olur

Sunucu bilgisayar gibi değildir,bilgisayarı gece kapatırsınız fakat sunucunuzun açık olması gerekir.Elektrik sorununu aşıp sürekli çalışır olmasını sağladığınızda da soğutma sorunu ortaya çıkacaktır.
Bu yüzden en mantıklısı co location yaptırmaktır.Tabi co location gerekli bir durum ise.Pek tabi işinizi Almanya,ABD lokasyon makinalarlada görebilirsiniz.
asıl sorunda zaten senınde dediğin gibi elektrik sorunu burdada cok gıdıyor elımde sağlam bır ups var ama ups ıle bıtmıyormus bu ıs bunu anladım yorumlarıız sayesınde işte güzel bir hayeldı ama ben kafama koydugum seyı yaparım er yada geç aslında hıc bır şey ımkansız degıl dedıgım gıbı maddıyata bakıyor hersey su durum olsa mesala dıyelım ılk etapta hersey ıcınde sunucusundan tutun sogutmasına , ups , data centerına kadar , hattına kadar herşey atıyorum 5 mılyarmı tuttu daha sonra herhangı bı yere para ödeme gıbı bısey olmasa kredı çeker yıne yapardım en azından o 5 mılyarı verınce bır ömur benım olacak ama sanırım öle degıl turktelekoma falan para ödenıyor sanırım neyse vps veya reseller sımdılık heralde reseller tavsıyesı aldım bakalım