herkes nedense url lere yönelmiş durumda url lerde bitmiyorki iş google'a girdim ve
gta hileleri diye bir arama yapayım dedim ilk çıkan site;
www.merlininkazani.com/aspforum/fb.aspx?m=61026
bu url de ne
gta nede
hileleri benzeri kelimeler geçiyor vede ilk sırada.
bence önemli olan herzaman için sitenin kalitesidir.
bir ara oyun99.com oyun kelimesinde ilk sıradaydı. şuan kim var tabiki kraloyun. eski ve açıldığı zamandan itibaren kalitesini koruyan siteler her zaman iyidir diye düşünüyorum. ne kadar backlink kasarsanız kasın belki bi süre ilk sırada çıkabilirsiniz ama kraloyun aktif olduğu sürece bence tekrar o ilk sıraya gelir geldide zaten.
tabiki seo bi işe yaramıyor demiyorum elbette yarıyor. iyi seo yapmak bir avantajdır ama yıllanmış siteleri geçebilmek için sadece seo yetmez
Yeri gelmişken ben de en büyük SEO yalanını, daha doğrusu en yalan SEO hedefini işfa edeyim.
Örneğin üzerinden devam edeyim, iyi bir SEO uzmanı "oyun" kelimesi için uğraşmaz. Aynı şekilde "doktorlar" üzerine yoğunlaşmaz, dükkana ilk açılan en öndeki kapılardan girmek gibi olur çünkü bu şu azaman itibariyle. İzdiham olur orada haliyle ve büyük ihtimalle giremezsiniz oradan.
Yapılması gereken, tüm delikleri en iyi şekilde kullanıp dükkana girebilmektir. Yani nedir, doktorlar değil de diş doktorları, hatta isim isim tüm diş doktorlarını, adreslerini vs. vermektir, buralardan "daha hedefli", Adsense vs. açısından daha yüksek CPM garantili kelimeler üzerine oynamaktır, rekabeti yaymaktır.
Türkçe kelimeler üzerine çalışmam veya araştırmam olmadığından net bir şey söyleyemiyorum ama işin gerçeği budur. 2008 yılında webde birçok şeyin oturduğunun farkında olan ve pastadan pay yemek isteyenler, "daha hedefli"nin peşindedir, yan kelimelerden trafik, kazanç elde etmeye bakar.