arkadaşım yanlış düşünüyorsun. din araçtır dengedir.din insana gösterilen kısa bir yoldur. ama iş sandığınız kadar basit değil. sadece ibadetleri yapmakla inançlı kişi olunmaz. bu iş çok ince birşey ve cahil kafalardan bir sürü ses çıkıyor. inanç mevzu insanın kendi içinde halletiği bir mevzuudur. herkesin algılayışı farklı olabilir
bazı kavramları kimisi korkulacak bişey olarak görür
bazıları ise parçası olduğunu düşündüğü şey olarak görür.
ibadet yapıcam diye kendini parçalarayan, 7 yaşındaki kızın başını örten(ki baş örtmek dini bir gerek değil yüzyıllar önceden bize kalmış bi örftür.) kişiler sadece korktuklarından bu işi yaparlar.
yaparlarki korkulardan bir yere kaçmak için. halbuki kaçmaya hiç gerek yok çünkü kaçtığımız şeyin ta kendisiyiz biz.
sisteme ibadetlerin hiç bi faydası yok. daha doğrusu sistem bize kendimizi odaklayabilelim diye bu ibadetleri vermiş. isteyen yapar isteyen yapmaz. insanların kendi bileceği iş.
önemli olan bilincin açık olmasıdır.iyi bir insan ancak böyle olunabilir. kapalı durumlar için
bknz.
Hocam ben de hiç bir şeye körü körüne bağlanmam ama dindeki iman'ın manası kayıtsız şartsız teslimiyet anlamındadır. Yani her şeyi kabul ederek Allah'a teslim olmaktır. Bunu ben söylemiyorum, tüm din alimleri böyle diyor.