cxc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her domain uzantısının bir anlamı vardır. En genel domain uzantılarının anlamları nedir peki:
.com ticari kuruluşlar (commercial) siz gidip bu domaine arkdaslık yada organizasyon sitesi kurarsanız dogru sonuçları alamazsınız.
.org ticari olmayan kar amacı gütmeyen kuruluşlar. : .org uzantılı domaine kuracagınız alışveriş sitesinden dogru sonucları alamazsınız.
.net ağ organizasyonları (network) bu adrese en dogru çözüm arkadaslık yada networking sitesi kurarsanız istediginiz sonuclara daha hızlı ulasırsınız.
evet alan adıda cok önemli ama dogru uzantlı ile daha başarılı sonuclar alırsınız. diye düşünüyorum ki bunu ben biliyorum internette bi cok insan bunu biliyor. Bu amaçlarla açılmış uzantılar. google bunu dikkate almaması mümkün değildir.
hepinize iyi çalışmalar diliyorum.
Tabi dikkate alıyor fakat dediğiniz açıdan dikkate almıyor bana göre. Çünkü burdaki webmasterların çoğunun dediğiniz ( ticari , ağ org. , resmi kuruluş ) tarzda sitesi yok. Genelde oyun , film , dizi vs içerikli siteler olduğu için ve bu katagoriye uyanda uzantı bulunmadığı için mecburen .com , .net kullanılıyor. Ve google da azda olsa .info , .us , .be ye göre .com , .net ve .org a daha çok değer veriyor.