Açıkcası iyi niyetli ancak baştan ölü doğmuş fikir olarak görüyorum,
sebeplerine gelince;
-Yazılım piyasasında kimse kimseye güvenmez, birbirini tanımayan iki kişi ortak bir işe mümkün değil girmez.
-İngilizce bilenin sürekli birşeyler çevirdiğini düşünen bir zihniyet olur sürekli karşıda..
-Yazılımcıların %80'i (ortak dil için söylüyorum) kendi kütüphanesini kullanır, ortak kütüphane muhabbetine gelemez, herkes kendininkinin daha kullanışlı olduğunu söyler durur.
-Koordinasyonu yapacak olanlar bu işten para almayacak diyorsun, o halde neden uğraşsınlar, keşke para alsalar ama güven oluştursalar.
-Benim bildiğim getafreelancer gibi sitelerde önceden bir ödeme alınmıyor, yazılımı bitirip koordinatöre teslim eden yazılımcının elinde hiçbir güvencesi kalmayacak..
DipNot: Hintlilerin milyar dolar götürdüğü filan yok, evet piyasanın ciddi proje açığını kapatıyorlar ancak o kadar uçuk rakamlarla değil, öyle olsa sadece yazılım deneyimlerinden Silikon Vadisi Hintlilerle dolardı..
Arkadaşım bilmdeden konuşup taşlıyorsun, dikkatli okursan görürsün.
Noter tastikli anlaşmalardan bahsediyoruz, güven konusunu aştık.
Koordinasyon yapacak olanlar da iş alacaklar. Yani onlar da para kazanacaklar.
Ve de ödeme işlemini, işi veren kişi tarafından, işi yapanın hesabına transferi istenecek. Bunu da yasal olarak halledeceğiz.
Son olarak da freelancer da hiç proje kabul etmemiş olmana şaşırmıyorum. BU kadar eleştiri için bilgili olmanı isterdim. Ben yine de açıklıyayım,
Freelancer da projeye teklif verirsin, projeyi veren kişi seni seçtiğinde, sana proje kabulü sorulur, kabul ettiğin anda karşı tarafın iletişim bilgileri sana verilir, ve senden 5 dolar kesilir.
Eleştirilerini biraz daha bilinçli yapmanı rica ediyorum.
saygılar