Şu bir gerçek, eğer biz ayrı ayrı programla peşinde koşarsak sadee harçlığımız çıkıyor. En azından ben bu durumdayım. Kaldıki çoğumuz türkiye şartlarında ek gelir yada hobi için bu programcılığı tercih ettik. Asıl uzmanlık alanı programlama olan ama kendi başına çalışanları da kapsıyor bu proje.

İşe başlamanın güven aşamasında takıldığı açık. Güven ortak sözleşme ile giderilir. Birbirimizi tanımak için toplantılar organize edebiliriz.
Ortak bi yer kiralama olayına gelince, ben pek taraftar değilim. Masrafları keyfimizi kaçırabilir, kaldıki çoğumuz programlamayı evinden yapmayı, yola zaman ayırmamayı tercih eder.
Web araçlarıyla iletişim problemimiz kalmaz. öncelikle potansiyelimizi görmemiz lazım. Grub bir birikimli ilerlerse, birikim paylaşımı olursa, ekipteki bireyler daha da profesyonelleşir. Kütüphanelerin elimizin altında olması ve sürekli gelişmesi de cabası olur.

Evet ayrıca herkesin bilgi birikimini tahmin edemeyiz. Ama alacağımız projelerde, yapıp yapamayacağımız konusunda açıklamalar birbirimiz hakkında açıklayıcı fikirler verir.

Eğer ekibimiz finanse olarak, potansiyelini de arttırabilirse, bence yapılmayacak şey yoktur.

Kendi projelerimizi de yapabiliriz.
Türkiyede bir internet devi varsa servamye devi olan mynet tir. ada basın siteleridir.
Yani yaratıcı fikir ve ekip çalışmasıyla üretilmiş intenet devleri yok. Projelerimizi de geliştirebiliriz....

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben de final sınavları dönemindeyim ve bu gece artık uyku zamanı geldi...

Bu konudayu canlı tutup hayallerimize ulaşalım arkadaşlar...
Hepinize iyi geceler