Benim aklımdaki düşünce aslında şuydu (hatta bu konuda yatırım yapmayı düşünüyorum öss ve dgs sınavlarından sonra) kendi çapımda mini bir network kurmak ve bunu ortaklar -yada tek başıma- geliştirmek, büyütmek. Ama bu konu başlığı mantıklı, hem ekiple, hem bireysel hemde kendi sitelerimize vakit ayırarak çok ciddi bir gelir elde edebiliriz.
Ama bence şöyle birşey olmalı. Bu iş için toplantılar, konferanslar, bilgi aktarımları, kişilerin deneyimlerinin ölçümü yapılmalı. biri php de biri css'de biri tasarımda diğeri başka birşeyde iyidir. herkes kategorilendirilir. bir iş mi geldi bu ekipçe yapılır 1 aylık iş 4gün bilemedin 1 haftada biter. biri çizer biri işaretler biri programlar biri yayınlar biride destek verir gibi, gibi...
Ama herşeyin başı güven. ben bursa'dayım. bu ekipte olmak isterim -şartlarım el verirse, malum öss- ama benim vaktim kısıtlı, ben şehir dışına çıkamam, ben ilk periyotta en azından eylüle kadar ekip içinde olamam. benim gibi bir çok sıkıntılı kişiler vardır. kiminin özel kiminin mecburi maazeretleri olabilir.
ama bu engel değildir. asıl birşeye baş koyulmuşsa engellere karşı çıkarak başarılmalı. yoksa basit işten büyük başarılar beklenmemeli, zor olmalı ki bittiğinde başardım diyebilelim.
Ben çalışacağım insanları, ailelerini, arkadaşlarını ve saçma gelebilir ama geçmiş hayatlarını tanımak isterim. kişi bana bir anlık iyi görünebilir, ailesi, arkadaşları ve biyografisi bana bunu ispatlayabilir. Kâr elde etmeyebiliriz, ama çalıştığım insanlardan memnunum, en azından kendi karnımı kendi emeğimle doyuruyorum bir ekip içinde derim.
Velhasılı, eğer birleşelim dersek önce tanışıp kaynaşmamız lazım. bir harita belirlememiz lazım. gerekirse kendi "özgür yazılım" projemizi kendimiz hazırlayabiliriz, bir çok bu amaçlı sitenin önüne de geçebiliriz. ama paneller, tanıtımlar olmalı. "ben neden bu ekipteyim?" dememliyim, "keşke", "acaba" dememeliyim, dedirtilmemeli.