Bende bir sırbistan vatandaşı olarak başlığı görünce okumadan geçemedim.
Sok kelimesi aslında tüm balkanlarda aynı kelime anlamina geliyor Sok içecek demek.
Bulgaristanı gerçekten iyi özetlemişsin ben kalmadım ama 1-2defa ordan geçtim ve birkaç yerde yemek filan yemiştim.
Sofia en gelişmiş yerleri zaten diğer şehirlerde özellikle karayollarının yakınlarındaki evlerde her evin önünde yazların bir sepet var içinde meyve,sebze dolu.
Bulgarlar türkleri sevmiyor bu yüzden bulgaristan vatandasi türkleri de sevmiyorlar.Onların olduğu bölgeler dediğin gibi geliştirilmiyor,askerde yüksek rütbe verilmiyor,ayrımcılık zaten diz boyu.
Aynı şeyler yunanistandaki türklere de yapılıyor sadece yunanistanda türkler biraz daha iyi yaşıyor.
Bence sorun din ile ilgili daha çok.Çünkü yunanistanda türksün,bulgaristanda türksün,bosnada türk ya da boşnaksın,sırbıstanda boşnaksın,hırvatistanda boşnaksın her yerde ayrımcılık var.Aslında gözlemlediğim kadarıyla herkes ayrımcılık yapmak istemiyor fakat bazı kişiler üst mevkiilerdekiler yapınca zorunlu tüm ülkede yapılıyor.
Burdaki yaşam ordakiyle çok farklı ben 12yıldır istanbula öyle alıştımki balkanlarda 10gun ancak dayanabiliyorum ama kalbim hep orda.Bu yaz kısmetse gideceğim fakat artık otobüsle gidilmiyor uçakla ancak üstten görürüm artık bulgaristanı.
Sözün kısası insan insan olduktan sonra her yerde insandır ve kardeşimizdir.Bazı kesim türkleri sevmiyor diye komple o ülkeyi sevmemek inanın doğru değil.