trickster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben size şöyle söyleyeyim. Microsoft Türkiye'de yönetici grupta tanıdığımızdan aldığım haber aynen şu şekilde. "Microsoft Türkiye tarafından 4 adet servis tipi araç BSA firmasına teslim edildi."
Eğer veri merkezi ile sözleşmeniz var ise sözleşmede şu yazar. Müşteri tüm lisans bilgilerini veri merkezine sunmak zorundadır. -tabi bunu kimse yapmasada, buna hakları var.- Ne dava edebilirsiniz nede haksızlık ediyor diyebilirsiniz.
İnsanlar halen 15-20$ veremiyecek kadar acizler... Çünkü bir lisans için 15-20$ veremeyen bir firmadan açıkçası hiç bir şey olmaz...
Dediğim gibi konu Microsoft lisansları asla değil...
Tüm yazılımların tüm firmaların lisansları...
Artı birde şöyle bir durum olabilir, bunlara hakları var mı tam bilemiyorum ama sonuçta veri merkezleri şirketlere benzemez. Türkiyede binlerce şirket var ama veri merkezi kaç tane? Bu durumda bu veri merkezlerini kontrol altında tutmaları daha kolay ve zaman zaman bunu yapabilirler. Birde benim anlamadığım nokta eğer bu işleri yapanlar nasıl cesaret ediyor sistemi ve kontrol panellerini linansız kullanmaya yada satmaya, hem kendilerini hemde müşterilerini riske atıyorlar, herşeyi ucuza mal etme düşüncesiyle...