Merhaba,

İki ay kadar önce bu konuyu açmıştım, şimdi daha ayrıntılı bilgi ile tekrar açmak istiyorum.

İlgilenecek fırsatı bulamadığım için hosting işimi devretmek istiyorum. Müşterilerim bizden memnunlar, iki tane destek görevlisi arkadaşım da bana yardım ediyor, ancak hepimizin vakti yavaş yavaş daralıyor ve müşterilere yetişemez olmadan önce devretmek istiyorum.

Sunucumuzda 120 civarı site var, 90 civarı müşteri var. Geneli forum sitesi. İllegal içerik yok, müşteriler kurallarımıza uyuyorlar. Müşterilerimizin çok büyük kısmı uzun süredir bizimle olan arkadaşlar.

Hiç (gerçekten hiç) reklam yapmadığımız halde aylık gelirimiz 660 YTL civarı. Sunucu masrafı size bağlı, ne kadar harcarsanız onu aylık gelirden düşün.

forumsunucu.com, net, org, hepsi devredilecek.

Toplam 1 GB RAM ancak harcanıyor, sunucu oldukça optimize edilmiş durumda.

Sunucuyu devretmek istemiyorum, çünkü çok gereksiz derecede güçlü. 8 çekirdekli işlemci, 4 GB ram. Ama ortalama yük 2-3, ortalama ram 1 GB'tan az. Siz artık hangi sunucuya taşırsanız sizin bileceğiniz iş, küçük veya orta boy bir sunucu işinizi görür. Çift çekirdekli, 1 veya 2 GB RAMli bir sunucuyla halledebilirsiniz. Ya da mevcut sunucunuza aktarabilirsiniz.

Devir ücreti olarak genelde 1 yıllık gelir isteniyor ama ben 5 aylık gelir olan 3300 YTL bulmaya çalışıyorum. Sunucuyu devir almayacaksanız, yani kendi sunucunuza aktaracaksanız, 3100 YTL de yeterli. Fiyatı tartışabiliriz, benim için önemli olan müşterilerimin güvenli bir firmaya aktarılmaları.

Sorularınız varsa seve seve cevaplamak isterim, herhangi bir konuda da istediğiniz ayrıntılı bilgiyi verebilirim.

Lütfen sadece meraktan PM atmayın. Sadece ciddi kişilerle MSN üzerinden konuşmak istiyorum. İlgilenenler bana MSN adreslerini verebilirler.

Teşekkürler,
Harzem