Bir kaç haftadır kafa yorduğum bir dosya paylaşım (file upload) projesi var. Hepinizin bildiği gibi ziyaretçi gelecek dosyasını yükleyecek ve arkadaşlarıyla paylaşacak. Tabi bu kadar basit olmadığını ben de biliyorum ve bu yüzden deneyimli veya konuyla ilgili fikir sahibi arkadaşlardan tavsiyelerini istiyorum.
Türkiye lokasyonlu bir sunucu ile başlamayı düşünüyorum. Yazılım olarak php kullanacağım, mümkün olduğu kadar basit ve kullanıcının ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak bir sistem hazırlamak istiyorum. Sistem özelliklerini şu şekilde düşündüm;
-Anasayfada sadece tek bir giriş (input) alanı.
Bu şekilde kullanıcı nereye ne yazacağım diye aramayacak, basit ve kullanışlı olacak.
-E-posta ile bildirim
Basit bir paylaşım olur diye düşündüm dosya yüklendikten sonra ziyaretçi isterse arkadaşlarına veya dosyanın adresini unutmamak için kendi e-posta adresine göndererek saklayabilecek.
-Ziyaretçinin hatırlama
Ziyaretçi siteye girdiğinde daha önce yüklediği dosyalar ile ilgili bilgilere ulaşabilecek. (Dosya adresi, eklenme tarihi, indirilme sayısı gibi)
-İllegal içerik
Bu konuda tam bir çözüm olur mu bilmiyorum ama dosya indirme sayfalarında "Bu dosyayı rapor et" gibi bir link ile rapor gönderilir diye düşündüm. Özellikle bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
-Limitler
Güvenlik için sadece belirli dosyalara izin verilecek ve dosya yükleme limiti 100 mb olacak.
Benzer projeleri inceledim ancak çoğu 1 yaşını doldurmadan iptal olmuş. Bunun sebebi sanırım illegal içerik ve sunucu yetmezliği. Tecrübesi olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.