tapsin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aradan bir ay gecdi musteri geri dondu. Makinemin ethernet baglantisini yanlışlık la kapadim. Baglantim kesildi ulasamiyorum fakat hala ping aliyorum. Bi yanlışlık var galiba dedi.
Bizim cevabimiz hayır yok bakın canavar gibi pingliyorsunuz. Sureler ne kadar düşük.
Sonra müşterimiz anlamış oldu. Sizlerde anlayın Turk telekom o kadar adil bi firmadirki kimseyi kayırmaz kimseye tolerans saglamaz. Elinden ne geliyor ise yapar. Eşit davranır ki bize hep eşit davrandı en iyi hizmeti aldık.
Şu konuya bi açıklama getirelim dedim.
Turkiyenin hangi ilinde olursaniz olun bir şekilde batı illeri ile haberleşebilmeniz icin gayrettepe yi bi ziyaret edersiniz. Ve burdaki yogunluga gore ulaşım ve ping leriniz deger alır.
Ancal ADSL ile ADSL abonesi iyi ping alir Yada Fiber ile Fiber abonesi iyi ping alir.
Diger Şartlarda Yani ADSL ile Fiber veya Fiber ile ADSL Kombinasyonların da muhakkak cıkış noktalarindaki yogunluk ile sureler degisir.
Gunun yogun saatlerin de degisir gece degisir.
Fark ettik ki bir kaç uyanık DC routerların da bir kaç ayarlama yapmış bu tarz müşterilerine hizmeti kalitelendirmek amaçlı.
4096 ADSL yada Ghdsl hattı cektirerek surekli ping alan musterilerine gelen ping paketlerini ADSL hatlarina sonlandirmişlar.
Müşteriyi bilinçlendirmek adına söyluyorum. Ve tekrar ediyorum Türkiye de bir fiber müşterisi diğer fiber müşterisin den daha kaliteli hizmet almamaktadır.
Sadece fiber müşterisi arka planda bazı güvenlik ve iletim için router kullanır bunların markasina gore 1 yada 2 MS sonuç larda degişim olur.
Ve her firma iyi bildigi guvendigi aletleri kendisi secer ve düzenler.
Bir firmada sorun olugunu anlamak yada onu karalamak icin yada ona itamda bulunmak için.
İlk olarak Tracert ile onun kendine ait sorunlari oldugunu tam teyit ediniz.
Söyleyin de bizde bilelim. Aksi taktirde anlattıklarınız bir senaryodan ileri gitmez. Kimmiş bu ADSL ve G.SHDSL bağlayıp müşterilerini kandıran datacenter?