Merhaba arkadaşlar aklımda bir proje var, kardeşini seç tarzı bir site kurmak istiyorum, ama daha işlevsel olacak. İstediğim özellikler şöyle :
- Üye sistemli , üye rütbeli (süper yönetici, yönetici, il temsilcisi, öğretmen, öğrenci, eğitim gönüllüsü , üye gibi üye kategorileri ayarlanabilecek)
- Kişi öğretmen olarak üye olduğu zaman öğrencilerinin, okulunun profillerini ekleyebilecek (resim, özellikleri, ihtiyaçları gibi)
- İl il, ilçe ilçe, okul okul hatta sınıf sınıf ayırabilmeliyiz eklenen profilleri ( Örneğin öğretmen ekliyor Bursa Osmangazi Atatürk İlköğretim Okulu 1-A sınıfı, başka bir öğretmen ekliyor İstanbul Osmangazi Atatürk İlköğretim Okulu 1-A sınıfı, bunlar sistemde karışmamalı ara bölümünde il-ilçe-okul gibi seçmeli olarak kolayca bulunabilmeli)
- Eğitim gönüllüsü olan kişi sitede öğrencilere bakarken bir tıkla istediği öğrencinin eğitim gönüllüsü olabilmeli, sistemde ikisi eşleştirilebilir ve yan yan fotoğrafları olabilir, kişinin yaptığı yardımlar isteğine bağlı olarak o sayfada görünebilir, resimler eklenebilir)
- Ana sayfadan haber girme olmalı
- Özel sayfa oluşturma olmalı
- Menü kontrolü kolay olmalı
- Sade ve hoş bir tasarım olmalı
- Seo filan çok önemli değil
Şimdilik aklıma gelenler bunları.
Şimdi bu site neye yarayacak derseniz, malum ülkemizde eğitim ne yazık ki %100 devlet tarafından karşılanmıyor ve bu %0 a doğru itiliyor. Ülkemizin pek çok yerinde kalemi, silgisi bile olmayan çocuklar var. Bu sistemle onlara ulaşıp, onları insanlara ulaştırıp büyük çaplı bir yardım sitesi oluşturmayı hedefliyorum.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim şimdi diyeceksiniz onların anne-babaları yok mu? Elbette var. Diyeceksiniz bir silgi alacak paraları yok mu? Elbette bir çoğunun var; bir çoğununda yok. Ama olan bile almıyor ne yazık ki. Ne veliler biliyoruz para derdi yok ama çocuğuna bir silgi bile almıyor

İşte bu ortamda büyüyen çocukta ilerde onun gibi oluyor ve bu çark devam ediyor. Bu mantıktan yola çıkarak kafamda kurduğum bu site ile o çocuklara dünyada iyi insanların olduğunu, iyilik yapmanın güzel olduğunu, iyi insan olmanın kötü bir şey olmadığınıi paylaşmanın önemini aşılamak istiyorum, elbetteki katkılarınızda; çünkü bu scripti yazacak bilgim yok.
Sistemin işlemesi bence pek sorunlu olmayacak; çünkü pek çok ilde öğretmen arkadaşlarım var, elbette sizinde vardır, ayrıca siteye üye olacak öğretmenler MEB'den kontrol edilerek onaylanacaktır ve bu bağlamda yardım istekleri onaylanacaktır.
İşte böyle bir şeyler arkadaşlar, acaba böyle bir sistem ne kadara mal olur? Şunu belirtmek isterim ki bu site 0 kar amacı gütmektedir, hatta cepten yiyecektir ama ileriye dönük olarak ülkesine canı gönülden hizmet eden birayler yetişmesine katkıda bulunacaktır. Ona göre fiyat verirseniz ve buradan yazarsanız sevinirim.
Aslında pek de bütçem yok; ama en azından fikir sahibi olurum veya projeye ortak kişiler çıkar script yazdırılır ve site yayına sokulur diye düşünüyorum.
Scriptin dili önemli değil php olsada olur asp olsada olur duruma göre host-vps yada sunucu alına bilir yada sponsor bulunabilir.
Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.