Haklı olduğunuz noktalar var. Bu işi meslek edinmişsiniz. Bu sizin yaptığınız devamlı bişey ve bu konuda tecrübelerinizi anlatıyorsunuz sanırım.
Proğramcılık, Bil. Mühendisliği bölümü mezunları bu işleri bir yerinde artık profesyonel olarak ele alırlar. Bir süre sonra monotonluğun verdiği gereksiz standartlar oluşur. Aslında çok kişi var bu yere gelmek için uğraşan ama...
Ben yine de bir kişinin Türkiye'de net ortamını geliştirmesi, meslektaşları ile yeni kapıları zorlaması, bu gerekçe ile hep ilk olanı yapması dileğini duyuyorum. Hit almak için forum, oyun sitesi açmak, spam script ile etrafı rahatsız etmek yerine, belki de sanat eseri sayılacak yeni şeyler yapması gerektiği iddiasındayım.
Eğer birisi al sana şu kadar para benim dediğimi yapacaksın diyor ve siz buna göre gidip o paraya acil ve mutlak ihtiyacınız olduğu için bu işi yapıyorsanız, benim sözlerim size hitap etmiyor.
Ben amatör ruhlu, profesyonel düşünceli, yavaş yavaş kod yazan, yazmakta iken ümit duyan arkadaşlardan bahsediyorum. O arkadaşlar da az sonra bu başlığa "Haklısın Dostum" diyeceklerdir.
Bir gün mutlaka Türkiye'den de google, facebook çıkacak ümidimi agresif şekilde yaşıyorum.