Bazı noktalarda hatalı düşündüğünüz yerler var.
4-Kanaatkaar olmayın. Tevazu göstermeyin. (Açık İfade)
5-Modern olun. Artık Hastane sitelerine haber sitesinden frame kodu eklemeyi bırakın.
Problemler :
4-Bir koder kendisine her denileni yapmak zorunda değildir. Hatta bir keresinde bir müşteri :
-Her defasında bu panele kullanıcı adı ve şifre mi gireceğiz ya? Kaldıralım bunu.
demişti. Hayır kaldırmam demiştim.
Eleştirmek değilde. Katılmamak diyebiliriz.
(Altta yazanlar "BENCE" kategorisine girmektedir.)
Kanaatkar olmamak aslında bu piyasada para konusunun ön plana çıkmasıdır. Türkiye şartlarında kimse size para saçmaz arkadaşlar. Siz emek verseniz bile onların umurlarında olmuyor. Kaanatkarlıkda açıkçası tartışılır. Benim kodum sapasağlam çalıştığı sürece ben yeterince tatmin olurum.
Extreme Kodlar tatmin duygumu, standart kodlar cebimi doyurur.
Modern olmak kısmı ise gerçekten tartışılır. Kime modern olacaksınız ki!. Kimse sizden facebook yapmanızı istemiyecek. Tek dertleri sitelerinin arama motorlarında en üstlerde çıkması, sitenin sürekli açılması. Eğer müşteri sizden hastane sitesinde sağlık haberleri görmek isterse, sorarsınız sizmi gireceksiniz. O da der yok şu haber sitesinden alsa yeter. Yani
müşteri odaklı olmanız gerekmekte.
Ve üzgünüm Coder her denileni yapmak zorunda. Ben çalıştığım yerde, bana denileni hızlı ve sağlam şekilde yapmak zorundayım.
-Müşteri, sürekli şifre ile girilmesin derse, beni hatırla konulur.
-Müşteri, benim 50 kullanıcım ayrı ayrı bağlansın derse, ayrı ayrı yetkilendirme oluşturulur.
-Müşteri youtube gibi site olsun derse, ağlayacağınızı bilseniz bile oturur yazarsınız. Eğer ki yok olmaz derseniz adamın size şunu deme hakkı var;
"Ben sana 5000 $ olmaz demen için vermedim. Ya paramı ver siten senin olsun, ya istediğimi yap.";
Aynen bizim 1000 $ verip aldığımız cep telefonundan yazan özelliklerin hepsini istememiz gibi. Buda benim düşüncem.