merhaba arkadaşım.

Kim olduğunu bilmiyorum. Onu sorup da daha fazla olayı uzatmayacağım ama beni tanıdığın belli.

Eğer ki biraz daha fazla tanıyorsan, yada oyunalemi ile ilgili gözlemler yaptıysan, çoğu zaman bu piyasada saldırılara maruz kalan yerin biz olduğumuzuda biliyorsundur. Aylarca ddos lar altında yada buglar kullanılarak sunucularımıza yapılan saldırılarla müşterilerimizi kaçırmama peşinde koştuk. Koşa koşa da geride 6 yıla yakın bi süre bıraktık. Sen bilmeyebilirsin, fakat her CS oyuncusu bilir ki oyunalemi kurulduğu andan bu ana dek en çok saldırı alan yer oldu. Ve ben yönetici olarak saldırıları takip ettim. Çoğunun IP sini yakalayıp fw. ban atmaktan ötesine gidemedim. Bunların yanında saldırı yapan çoğu kişiyle/firmayla msnde de görüştük. Adamlar saldırı yaparken nekadar eğlendiklerini anlatırlardı bize. Biz ise o bilgisizlik dönemlerinde ve Valve nin bazı sürümlerde yama çıkarmayı bıraktığı andan sonra sunucularımızı koruma adına hiçbişey yapamıyorduk. Sonunda tek yapabildiğimiz karşı savaş açmak oldu. Ve emin ol da işte yaradı Bu tip programları yapmaya başladığımızdan beri de kendi açıklarımızı kapatmayı öğrendik. Çünkü yamaların, çözümlerin bulunması, saldırının, açığın, bug'un bilinmesinden geçiyor biliyosunuz. Bizim yaması olmayan çoğu açığa karşı alabildiğimiz tek önlemde birnevi "cevap verme" yaması oldu. Ben bundan utanmıyorum çekinmiyorum. Bu tip bugları google da arayıp bulmanız sadece 30 saniyenizi alıyor.

Bizlerin saldırı işlerinde zaten dar olan vaktimizi kaybetmek gibi niyetlerimiz yoktur. Ben üniversite öğrencisiyim hayatımın bu değerli dönemlerini burda birkaç oyuncunun sunucusuna saldırı yaparak geçirmeyi düşünecek son kişiyim. Sizde piyasada çoğu zaman alanında ön saflarda yer alan ayrıca müşterilerin büyük ve değerli bölümünü elinde tutan biryerin sahibi olsaydınız ne demek istediğimizi anlardınız. R10 Türkiyenin en hit alan webmaster forumudur. Bu yüzden de en çok saldırı alan yer olma şanssızlığınıda elinde tutmaktadır. oyunalemi benzer saldırılara gecmiste cok maruz kaldı halada kalmaktadır. Bu programlar saldırdığını gelip yüzümüze söyleyen ve birinin dur demesi gereken bir grup çocuğu ürkütmek için yapılmış basit birşeydir

Eğer benimle bir problemin olduğunu düşünüyorsan PM atabilirsin yada MSN imi muhtemelen biliyorsun beni ekleyebilirsin. Sorun açığı kapatamamış bir sunucu sahibi olmanda olabilir Yardım etmekden zevk duyarım..

İyi çalışmalar herkese.

* bu açıklamayı yapmasamda olurdu ama herkesin bilmesinde fayda var.